kerini_dnevnici„Kerini dnevnici“ Kendas Bušnel

 

Knjiga „Kerini dnevnici“ Kendas Bušnel u izdanju Izdavačke kuće Laguna, večeras je predstavljena u knjižari u Studentskom kulturnom centru.

Televizijska serija “ Seks i grad“ učinila je od glavne junakinje Keri Bredšo najpopularniji lik savremenih „sapunica“ u svetu, ali i kod nas, a onda su usledile knjige u kojima je glavna junakinja.

Iza „fenomena“ stoji Kerina „mama“, američka novinarka Kendas Bušnel koja je odabrala da „podmladi“ tu junakinju i da u upravo objavljenim „Kerinim dnevnicima“ govori o njenim tinejdžerskim godinama.

Povezana vest:  Nova knjiga Laš Keplera „Lazar" u prodaji

Glavna urednica srpskog izdanja magazina Cosmopoliten Nataša Davidov kazala je da je lik Keri fenomen jer predstavlja ženu koja sama zaradjuje za život, bori se i predstavlja uzor načina života bez pratioca.

Izvršni direktor Fashion Company Jasenka Stekić govoreći o modi koju Keri „promoviše“ rekla je da glavna junakinja poručuje da moramo da budemo hrabri i da se oblačimo onako kako se osećamo, a ne da povladjujemo trendovima.

Suzana Zlatanović, poznatija kao Luna Lu, ocenila je da je knjiga veoma zabavna, jer prikazuje život Keri dok je bila tinejdžerka. Ona je, praveći paralelu, izmedju života u Beogradu i Njujorku kazala da se ljudi u Americi stalno sele i da je zbog teško zadržati prijatelje, partnere, dok u Srbiji postoje prijateljstva od osnovne škole, obdaništa.

Povezana vest:  11. Međunarodni salon stripa od 26. do 29. septembra

Keri u novom romanu muče uobičajene tinejdžerske brige – kojem će od dva mladića podariti ljubav, očajnički pokušava da zadrži prijateljice iz razreda na okupu, sprema se da život „konačno otpočne“ i sanja o tome da postane slavna književnica.

Bušnel koristi priliku da dočara lik devojke na pragu odrastanja koja poseduje sve osobine iz kojih će nastati Keri kakvu publika zna iz „Seksa i grada“, poznata kolumnistkinja i žena koja vlada svim tajnama velikog grada.

Povezana vest:  BABAROGI prestižna oznaka THE WHITE RAVENS za 2022. godinu

Ciljna grupa za koju je napisan roman su tinejdžerke, ali je posvećen i svim ženama koje su kroz lude godine prolazile osamdesetih prošlog veka.