savetnik za mlade

Džon Grin, „Savetnik za mlade“ i fantastika – aduti izdavačke kuće Urban Reads

Mlada izdavačka kuća Urban Reads, koja je prošle godine debitovala na Sajmu knjiga i za godinu dana izgradila reputaciju izdavača okrenutog mladima, za predstojeći sajam pripremila je nove romane Džona Grina ali i „Savetnik za mlade“ koji nudi odgovore na najčešća pitanja koja muče tinejdžere.
Inspirisani knjigom „Na posebna te vodim mesta“, Urban Reads za Sajam priprema „Savetnik za mlade“ u kome će pronaći odgovore na pitanja koja najčešće muče mlade ljude, od teme prihvatanja sopstvene seksualnosti, do mračnih i suicidalnih misli, gubitka voljene osobe, nedoumice kako pomoći depresivnom prijatelju ili detetu.
„Volimo vas, niste sami, different is ok“, poručuju iz Urban Readsa.
Ljubitelje Džona Grina (Krive su zvezde, Gradovi na papiru) obradovaće vest da UR na Sajam donosi do sada njegove neprevedene romane „Vil Grejson, Vil Grejson“, „Obilje Katarina“, „Vejte, snegovi“.
Tu je dugo najavljivani „Peti talas“ Rika Jensija prema kome je snimljen film čija se premijera očekuje u januaru 2016.
Urban Reads, čija urednica i vlasnica Jasmina Marković Karović fokus stavlja na distopiju i fantastiku, za domaću publiku pripremio je i roman koji se od objavljivanja u SAD na jesen ne skida sa vrha top lista „Crvena kraljica“ Viktorije Ejvjard.
Oni kojima se dopala naučno-fantastična saga „Uspon Crvenog“ Pirsa Brauna sada će uživati i u drugom delu serijala „Sin Zlatnoga“.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe „Otisak vremena“ umetnica Lane Vasiljević i Marije Ćalić u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu