Ajnstajn

Sveobuhvatna biografija Alberta Ajnštajna iz pera Voltera Ajzaksona od utorka u prodaji

Iz pera Voltera Ajzaksona, proslavljenog autora knjige „Stiv Džobs“, proizašla je prva potpuna biografija Alberta Ajnštajna otkad su obelodanjena njegova privatna dokumenta.

Knjiga otkriva Ajnštajna iza nauke, težak akademski put od mladosti i eksperimenata u Nemačkoj do njegovih brakova sa Milevom i Elzom, odnosa sa decom, njegovu ulogu u stvaranju atomske bombe i rad u grupama za građanska prava u SAD.
Ajzakson otkriva radoznalim čitaocima kako je funkcionisao Ajnštajnov um, odkuda potiče njegova genijalnost i pokazuje kako je Ajnštajnova naučna mašta ponikla iz buntovne prirode njegove ličnosti. Ajnštajnova fascinantna priča je svedočenje o neraskidivoj vezi između kreativnosti i slobode.

Povezana vest:  Upoznali smo Nalu i Dina!

Knjiga sadrži retke faksimile dokumenata dobitnika Nobelove nagrade za fiziku 1921. godine koji je najpoznatiji po svojoj teoriji relativnosti (E=mc2).

Čitaocima u Srbiji posebno će biti interesantno poglavlje koje opisuje Ajnštajnovu vezu sa tri godine starijom Milevom Marić, njenu ulogu u njegovom radu, kao i činjenicu da je njegovi roditelji nisu blagonaklono gledali na Ajnštajnov emotivni izbor.

Povezana vest:  Tribina: BILI SU SAMO NEMCI - ZABORAVLJENI MAJSTORI NAŠEG STRIPA

Biografiju „Ajnštajn“, u prevodu Gorana Skrobonje, možete pronaći od utorka, 20. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.