Tanhojzer scena

Opera „Tanhojzer“ u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Direktan prenos opere „Tanhojzer“ iz Metropolitena, kompozitora Riharda Vagnera, zakazan je za subotu, 31. oktobar u 17 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Inspirisana nemačkom legendom, ova opera se bavi mladim vitezom i pevačem Tanhojzerom koji, nakon što ga je boginja Venera zavela da bude njen ljubavnik u svetu punom senzualnih zadovoljstava i hedonizma, traži da se vrati kući i iskupi se kod svoje ovozemaljske ljubavnice, Elizabete. Ovo delo je prvi put predstavljeno publici u Drezdenu 1845. godine. Džejms Levajn diriguje Vagnerovom operom koja je poslednji put u Metropolitenu igrana pre više od decenije, u produkciji iz davne 1977. godine, iza koje stoji Oto Šenk. Johan Bota po prvi put u Metu peva zahtevnu naslovnu ulogu u postavci koja uključuje iPeter Matej kao Volframa, njegovo drugo pojavljivanje kao „vagnerovca“ u produkciji Metropolitena. Ginter Groisbok predstaviće nam se u ulozi Landrgafa, Eva-Marija Vestbroek kao Elizabeta i Mišel de Jang kao Venera, dve rivalke u borbi za Tanhojzerovu ljubav.

Povezana vest:  NOVE DRUŠTVENE IGRE u izdanju "Kreativnog centra"

U nastavku sezone direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center zaljubljenici u operu će moći da uživaju u Bergovom šokantnom delu o neodoljivoj mladoj ženi „Lulu“ koja je na repertoaru 21. novembra, dok je za 12. decembar zakazano izvođenje prikazivanje snimka Mocartove „Čarobne frule“ u čast desetogodišnjice direktnih prenosa, kao prve uživo izvedene opere u visokoj rezoluciji.

Povezana vest:  Održano osmomartovsko žensko veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 dinara po predstavi. Kupovinom 4 ili više karata za prikazivanje ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1000 dinara za sezonu 2015/2016.

Više informacija može se naći na www.cineplexx.rs.