Kad se snovi ispune 2

Mladi pozorišni reditelji u Domu kulture Studentski grad

U Domu kulture Studentski grad narednih dana biće odigrane predstave mladih autora „Posle igre“ Ane Konstantinović i „Kad se snovi ispune, ne može se više živeti u njima“ Petra Ristovskog.
Na taj način ova ustanova pruža podršku mladim i nezavisnim rediteljima u njihovoj potrazi za pozorišnim scenama koje nisu deo velikih teatara u Beogradu i Srbiji.
Za 17. novembar, u velikoj sali, najavljena je predstava „Posle igre“, koju izvode Katarina Dimitrijević, Željko Maksimović, Nemanja Oliverić i Milica Stefanović.
„Da li ste usamljeni večeras?“ – prvo je pitanje koje postavlja ova predstava, čije su teme bliskost, ranjivost, povređivanje, vera i sumnja u ljubav, kao i mogućnost da ljubav i umetnost donesu ono čarobno u naš život.
„Posle igre“ bavi se i pitanjem možemo li da odlučimo da verujemo u ljubav u vremenu cinizma i usamljenosti.
Sledi, 26. novembra takođe u velikoj sali, predstava „Kad se snovi ispune, ne može se više živeti u njima“, u kojoj igraju Miloš Jadžić, Teodora Ristovski, Bojana Grabovac, Slobodan Aleksić.
„U nadrealnoj atmosferi postavljamo pitanje, zajedno sa publikom, da li treba živeti u snovima, za svoje snove ili mimo njih“.
„Šta se sa čovekom dešava kada se snovi ispune i da li je život samo jedan odsanjan san? U težnji ka sopstvenim idealima, likovi zaboravljaju da istinski užitak predstavlja samo življenje, da na kraju svi odlazimo na isto mesto, a ono što ostaje nisu naša lična zadovoljstva, već ono što smo uspeli sa nekim da podelimo“, navodi se u najavi.

Povezana vest:  Knjiga Ambis za prave ljubitelje trilera