Izlozba namestaja SIMPLE Nova jednostavnost

Izložba nameštaja „SIMPLE. Nova jednostavnost“ u Beču

U bečkom Dizajn forumu u okviru Muzejskog kvarta se 16. decembra otvara izložba nameštaja i svakodnevnih predmeta pod nazivom „SIMPLE. Nova jednostavnost“. Ovom izložbom austrijski dizajnerski forumi predstavljaju aktuelne trendove u dizajnu i predmete koji izgledaju jednostavno ali su posebno osmišljeni i sa smislom kreirani.

Najnoviji trend u dizajnu je da predmeti odišu jednostavnošću. Na naizgled „jednostavnim“ predmetima se obično ne vidi koliko je rada, kreativnosti i znanja bilo potrebno u njihovom procesu nastajanja. Izloženi nameštaj i svakodnevni predmeti su svesno pojednostavljeni i podređeni svojoj svrsi, ali su precizno napravljeni i to od visoko kvalitetnih materijala. „Nova jednostavnost“ se skriva u perfekciji svakog detalja.

Povezana vest:  Predstava "SISTEM" u nastavku POZORIŠTA PONEDELJKOM

Ako se dizajn smatra ogledalom društvenih prilika, „Nova jednostavnost“ stvari bi mogla da se tumači kao izraz čovekovog traganja za jasnoćom, senzibilnošću, odmerenošću i samostalnošću tj. kao suprotnost kompleksnosti i protivrečnosti globalizovanog sveta.

Na izložbi „SIMPLE. Nova jednostavnost“ prikazani su lokalni i međunarodni dizajnerski predmeti koji predstavljaju povratak osnovama njihove svrhe i primene. Izložba je otvorena do 14. februara 2016. godine.

Povezana vest:  Svetski bestseler „Atomske navike“ objavljen i na srpskom jeziku

PHOTO: Ferran Val Fernando Alda