Mina Gligoric i Biljana Jovanovic

DVA KONCERTA U GUARNERIUSU ZA KRAJ NOVEMBRA UZ PODRŠKU KOMPANIJE NELT

U okviru pete sezone ciklusa koncerata pod nazivom „FMU i GUARNERIUS nagrađuju“ uz podršku kompanije NELT treću godinu za redom, beogradskoj publici će se predstaviti najbolji studenti sa katedri Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. U petak 27. novembra, nastupiće soprani Mina Gligorić i Biljana Jovanović uz klavirsku saradnju Zorke Milivojević, dok će se u subotu 28. novembra predstaviti violinistkinja Jovana Stošić uz klavirsku pratnju Natalije Mladenović a gost na koncertu će biti Natalija Stošić, violina. Oba koncerta počinju u 20 časova a ulaz je slobodan. Na programu će biti dela najvećih internacionalnih i domaćih velikana klasične muzike.

Povezana vest:  „Noći knjige" se priključile brojne biblioteke

Novo izdanje tradicionalne serije koncerata će ove godine kroz 6 koncerata promovisati 12 mladih muzičara, koji su na svojim katedrama proglašeni za najbolje i višestruko su nagrađivani u zemlji i inostranstvu.

Mina Gligorić i Biljana Jovanović su na studijama u klasi profesorke Katarine Jovanović a obe su dobitnice višestrukih međunarodnih priznanja. Jovana Stošić je završila master studije u klasi profesorke Gordane Matijević – Nedeljković. Trenutno je saradnik u nastavi violine na FMU u Beogradu a usavršavala se na majstorskim kursevima mnogih poznatih violinista u zemlji i inostranstvu.

Povezana vest:  Pozorišni komad "Anastas" u četvrtak, 27. avgusta otvara sezonu u "Guarneriusu"

Fakultet muzičke umetnosti i Centar lepih umetnosti Guarnerius su 2012. godine pokrenuli ciklus koncerata, sa željom da kroz tradicionalnu seriju nastupa pruže najboljim studentima osnovnih, master i doktorskih studija, priliku da se samostalno, kroz solistički resital predstave publici. U prethodna tri izdanja, ciklus je ugostio 39 mladih talenata, sa katedre za klavir, solo pevanje, gudačke i duvačke instrumente.

Povezana vest:  Manifestacija Dani Ermitaža u Srbiji i u Narodnom pozorištu u Beogradu

U skladu sa svojom strategijom društveno odgovornog poslovanja, kompanija NELT nastavlja da pruža priliku talentovanim akademcima da domaćoj javnosti predstave svoja umeća i dosadašnja dostignuća, kao i da aktivno učestvuje u njihovoj afirmaciji.