xavier-de-maistre

Najbolji harfista današnjice Xavier De Maistre svira na Kolarcu 26. 27.novembra, oba dana potpisuje diskove fanovima

Najbolji harfista današnjice, Ksavijer D Mestr, gostuje ovih dana u Beogradu, gde će održati dva koncerta 26. i 27. novembra na Kolarcu (20h), u okviru programa „Filharmonija“ i „Za avanturiste“.
Virtuoz na harfi izvodi Glijerov koncert, a filharmoničare predvodi Fabris Bolon koji se ovog puta predstavlja i kao kompozitor. Reperotar je posvećen muzičkim avanturistima za koje je pripremljen neobičan izbor dela – od avantura starog kozaka Tarasa Buljbe do džezerske šetnje ulicama Pariza.
Atraktivni francuski muzičar važi za inovativnog i hrabrog izvođača koji se ne libi da sa svojim instrumentom stane na crtu kompletnom Sinfonijskom orkestru. Na njegovom repertoaru pored savremenih kompozitora klasične muzike nalaze se i dela Hajdna, Mocarta, Rodriga, Debisija, Albinonija,Vivaldija, ali nekih od najpoznatijih slovenskih kompozitora-Smetane, Lista, Prokofjeva, Čajkovskog.
Nakon završetka školovanja, D Mestr je neko vreme bio član prestižne Bečke Filharmonije, a nakon odlaska 2010. Godine, svirao je sa svim najvažnijim orkestrima i dirigentima sadašnjice.
Biografija Ksavijera D Mestra nalazi se u prilogu ovog mejla.
Beogradska publika će osim muziciranja, biti u prilici da se druži sa francuskim umetnikom, jer je on izrazio želju da se u pauzi između nastupa, druži i potpisuje diskove zainteresovanim posetiocima koncerta.
Kao ekskluzivac Sony Music Classical, Xavier De Maistre je objavio više muzičkih izdanja, koja ćete imati prilke i da pribavite u holu Kolarčeve Zadužbine,tokom i nakon nastupa ovog muzičara, 26. i 27.novembra.

Povezana vest:  Novi roman Džodžo Mojes Poklanjam ti zvezde u prodaji!

Xavier De Maistre-diskografija:

1.Moldau-Romantic solo album (2015)
2.Aranjuez concertos and dances for harp (2010)
3.Mozart + Mozarteumorcherster Salzburg, Ivor Bolton conductor, Magali Mosnier flute (2013)
4.Hommage á Haydn (2009)
5.Notte Veneziana (2012)
6.Nute D’Etoiles-Harp Music bz Claude Debussy (2008)