Mikser teatar - predstava WTF - foto Marija Piroski
JDP I MIKSER HOUSE UDRUŽENIM SNAGAMA KREIRAJU NOVE UMETNIČKE PROJEKTE
Novouspostavljena saradnja sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem staviće krunu na uspešnu prvu godinu postojanja Mikser teatra koji će u budućnosti zajedno sa jednom od najznačajnijih kulturnih institucija u zemlji realizovati pojedine umetničke projekte.
Prvu godinu postojanja Mikser završava najznačajnijom saradnjom do sada – u cilju pružanja beogradskoj publici još bogatijeg kulturno-umetničkog sadržaja, Mikser je rešio da udruži snage sa JDP-om radi realizacije novih predstava i umetničkih programa, kao i edukativnih projekata za decu i mlade.
Saradnja sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem već je uspostavljena 15. decembra, kada je na sceni Studio JDP odigrana predstava u produkciji Mikser House-a „What the fuck are we doing here?“, mlade rediteljke Maje Maletković, dok će nadalje ove dve institucije kreirati inovativne projekte i programe u cilju obogaćivanja kulturnog pejzaža grada.
Ovakvo uvezivanje respektabilne institucije sa dugom tradicijom i iskustvom u produkciji kvalitetnih umetničkih predstava i nezavisne pozorišne scene kakav je savamalski Mikser teatar, predstavlja važan i značajan korak u povezivanju javnog i privatnog sektora, kao i obogaćenju pozorišne umetničke scene Beograda.
Povezana vest:  Izložba Paja Jovanović/Paul Joanowitch produžena do 7. marta