balkanski-mostovi-prijateljstva-korice

„Balkanski mostovi prijateljstva“ u prodaji

U određenim knjižarama Delfi u prodaji se nalazi knjiga Eldara Hasanova „Balkanski mostovi prijateljstva“.
Autor knjige, doktor pravnih nauka, profesor, izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Azerbejdžan Eldar Hasanov sav prihod od ove knjige namenio je domu za decu ometenu u razvoju.
Knjiga „Balkanski mostovi prijateljstva“ govori o bogatoj istoriji, kulturi, znamenitostima i značajnim ličnostima Zapadnog Balkana. Po rečima autora, cilj pri pisanju ove knjige bio je da se predoče čitaocima pozitivni momenti, tradicije i vrednosti, koje međusobno povezuju narode na Zapadnom Balkanu.
U putovanju kroz istoriju regiona i u ekskurziji koja pripoveda o jedinstvenoj lepoti i raznolikosti ovog regiona, nastanjenog ljudima iz raznih civilizacija, kultura i tradicija, autor ističe da Zapadni Balkan, kao sastavni i važan deo Evrope, ima moćni potencijal i resurse da postane prostor mira, bezbednosti, ekonomskog napretka, blagostanja i progresa.
Jedan od odeljaka knjige je posvećen kulturnim i prijateljskim odnosima, ekonomskoj i političkoj saradnji između Azerbejdžana i zemalja Zapadnog Balkana. U tom kontekstu, autor takođe pominje Mehdija Huseinzadea koji je za vreme Drugog svetskog rata, zajedno sa hrabrim jugoslovenskim partizanima, vodio borbu protiv fašizma, kao i 223. Azerbejdžansku diviziju koja je odigrala značajnu ulogu u oslobođenju Beograda.
Knjigu „Balkanski mostovi prijateljstva“ možete kupiti u knjižarama Delfi 27. mart, Terazije, SKC, Vuk, Voždova u Nišu, Zemun, Pančevo, Zira, Immo, Orao, Aviv Park Zvezdara, Meriot i u centru Novog Sada.

Povezana vest:  Rretrospektivna izložba fotoreportera Tanjuga Živorada Žike Vučića 19. marta u Ozonu