nada kolundzija 2016

Pijanistkinja Nada Kolundžija nastupiće u Londonu

Koncertom pijanistkinje Nade Kolundžije, 15. januara u Crkvi Svetog Pavla Glumca, biće otvorena manifestacija „Mesec Srbije u Velikoj Britaniji 2016“, najavio je danas Centar lepih umetnosti „Gvarnerius“.
Internacionalno poznata pijanistkinja i najznačajniji srpski izvođač i promoter savremene muzike iza sebe ima brojne nastupe na turnejama u SAD-u, Kanadi, Kini, Meksiku i Indiji.
Nastupala je i u Mađarskoj, Holandiji, Nemačkoj, Španiji, Ukrajini, Austriji, Italiji, Rumuniji, Grčkoj, Francuskoj, na Tajlandu i u bivšim jugoslovenskim republikama.
Njeni nastupi obuhvataju izvođenja na klaviru, klaviru igrački, prepariranom klaviru kao i višemedijeke projekte.
Koncertna biografija Nade Kolundžije uključuje brojne srpske i svetske premijere, a ona lično je inspirisala nastanak značajnih savremenih dela srpskih i inostranih kompozitora.
Nada Kolundžija će na londonskom koncertu svirati dela Lole Perin, srpskih kompozitora Dušana Bogdanovića i Miloša Raičkovića, kao i Filipa Glasa, Antona Batagova, Vilijama Dakvorta, Skota Pendera i Georgija Ivanoviča Gurdžijeva.
Manifestaciju „Mesec Srbije u Velikoj Britaniji“ i koncert Nade Kolundžije organizuju Srpski savet Velike Britanije i Markson Pianos.

Povezana vest:  "Bolje da umrem nego da mi se nešto desi" - četvrta knjiga drama Dušana Kovačevića u prodaji