Kineska osvetaDejan Lučić, kontroverzni pisac sa nezaobilaznim epitetom da je možda špijun, dobio je nagradu sanktpeterburške biblioteke „Majakovski“, kao najčitaniji strani pisac, za već kultnu knjigu „Kineska osveta“.

Svečana dodela nagrada održaće se u utorak, 28. juna, na Vidovdan, u 18 sati. Laguninom autoru Dejanu Lučiću nagradu će dodeliti direktorka Nadežda Kuščenkova u Ruskom domu (Kraljice Natalije 33) pred pet stotina gostiju.

Povezana vest:  Zlatno doba Holivuda u romanu Sanjarenje

Dejan Lučić je za ovu knjigu dobio i nagradu vojnog poslanstva Kineske narodne armije 2012. godine, što je retkost da špijunske romane nagrađuju oni koji se time bave.

Dejan Lučić, kultni pisac čitave jedne generacije, svojom knjigom „Kineska osveta“ donosi nam zaprepašćujući triler u kome se mešaju fakta i fantazija koja, protokom vremena, postaje stvarnost… Kao dobar poznavalac teme, on nas uvodi u tajne masona, njihovih običaja, skrivenog načina govora, sistema skupljanja informacija i uticaja na događaje, u mehanizme obaveštajnih službi, njihovih obmana i manipulacija svešću…

Povezana vest:  Srpski sopran Marija Jelić nastupila na zatvaranju prestižnog operskog festivala u Letoniji

„Kineska osveta“ je žestok političko-obaveštajni roman koji nam otkriva sukob kineskog (ili možda tibetanskog?) tajnog društva „Zeleni zmaj“ sa „Vavilonskim bratstvom“, koje je sinteza Iluminata i Vatikana. Glavni likovi su mlada i lepa beogradska novinarka i njujorški bankar, koji igrom sudbine bivaju uvučeni u zaveru i obračun tajnih društava i obaveštajnih službi Istoka i Zapada. U romanu se govori i o upletenosti farmaceutske industrije u širenje bolesti, koje stvaraju naučnici-kriminalci, o trgovini ljudskim organima pod pokroviteljstvom političara…

Povezana vest:  Održana spektakularna promocija knjige „Spas 2"