VDDZOvih dana u bioskopima Cineplex prikazuje se film „Velik dobroćudni džin“ ili skraćeno „VDDž“, a izdavačka kuća „Nova knjiga plus“ postarala se da knjiga po kojoj je snimljen film, a napisao ju je Roald Dal bude pristipačna u svim knjižarama.

Prema rečima marketing menadžera „Nove knjige plus“ Milene Jovović ovo je „vanvremenska bajku koja je, pre svega, priča o jednom neobicnom prijateljstvu“.

Povezana vest:  Koreanac Šim Đun Ho pobednik Međunarodnog takmičenja Muzičke omladine

„Veliki dobroćudni džin“ ne samo što je priča o jednom neobicnom prijateljstvu, već je i priča o dečjim strahovima, hrabrosti, o snovima, o rastancima… i o mnogo toga još.

-Svako novo čitanje ovog romana Roalda Dala otkriva novi sloj, a čitaoce očcekuje uzbudljiva i nežna pričca, jer velika i značajna dela skrivaju mnoga značcenja i poruke, pa je zato Roald Dal svakako jedan od velikih pisaca – istakla je Jovovićeva.

Povezana vest:  Autoportret Endija Vorhola za 32,5 miliona dolara

-Ova bajka pretočena je u jedan od sigurno najboljih filmova ove decenije, a istoimena slavna knjiga, objavljena je 1982. godine i od tada oduševljava čitaoce svih uzrasta – smatraju autori filma.