GO Stari grad u saradnji sa Nacionalnom fondacijom za igru Aje Jung omogućila je besplatnu školu baleta za decu uzrasta od 6 do 8 godina.

U okviru nastave devojčice i dečaci će naučiti osnove umetničke igre i baleta, razviće koordinaciju pokreta, sluh, pamćenje, osećaj za ritam, lepotu pokreta i disciplinu. Takođe, ovo je jedan od načina da se regrutuje buduća pozorišna publika, ali i prilika za rano usmeravanje dece koja imaju talenat da se bave scenskom igrom.

Povezana vest:  Raspisan konkurs za učešće na festivalu "Boljšoj"

Mogućnost da pohađaju besplatnu školu imaju mališani sa prebivalištem na Starom gradu. Nakon audicije biće odabrano 10 talentovanih malih Starograđana koji će učestvovati u ovom besplatnom programu.

Audicija će se održati u sredu 5. oktobra 2016. godine u prostorijama Nacionalne fondacije za igru u Kolarčevoj 3, gde će se i sprovoditi nastava.

Opština Stari grad poziva zainteresovane da se prijave za dolazak na audiciju putem Kontakt centra GO Stari grad 011/785-2-999 radnim danima od 8 do 15.30 sati ili putem onlajn formulara na sajtu opštine www.starigrad.org.rs

Povezana vest:  Uzbudljivo preplitanje sadašnjosti i prošlosti u istorijskoj drami sa elementima trilera "Đurđevim stopama" Ljiljane Šarac