Pod naslovom „Eyes on“ 25. oktobra u glavnom gradu Austrije počinje „Mesec fotografije“. Za ljubitelje fotografije do kraja novembra je spremljeno 150 izložbi, predavanja i diskusija. Jedna izložba se bavi fotografijama „letećih mačaka“.

Već sedmi put po redu Beč će na mesec dana postati međunarodni centar fotografije. Na festivalu će pored Beča učestvovati i Atina, Berlin, Bratislava, Budimpešta, Ljubljana, Luksemburg i Pariz. Izložbe će se osim u velikim muzejima prikazivati i u malim galerijama.

Povezana vest:  JDP novu sezonu počinje gostovanjem u Tivtu

Kao posebna poslastica za ljubitelje životinja biće prikazana izložba „Fotografije mačaka“ Danijela Gebharta de Kekeka koja se od 10. novembra prikazuje u izdavačkoj kući za modernu umetnost „Collectors Agenda“. Festival će otvoriti zajednička izložba „Looking for the Clouds“ u muzeju „MUSA“ gde će biti prikazane fotografije i video-snimci internacionalnih umetnika  prethodnih 15 godina, od 11. septembra 2001. Već 24. oktobra u Bečkoj biblioteci u gradskoj većnici biće otvorena izložba „Opasni Beč šezdesetih“ umetnice Hilde Šmelcer.

Povezana vest:  Detinjarije: Najbolje knjige za decu u 2014. godini

Festival fotografije traje do 30. novembra.