Jedna od najboljih violinistkinja današnjice Sojung Jun sa svojim gudačkim triom „Orion“ nastupiće 8. novembra u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije „Gvarnerius“.

Gudački trio čine violinistkinja Sojung Jun (Republika Koreja), violista Vajt Hertenštajn (Nemačka) i violončelista Bendžamin Gregor-Smit (Velika Britanija), nosioci najvećih svetskih priznanja, sa zavidnim solističkim karijerama i brojnim solističkim nastupima širom sveta.

Povezana vest:  ZOOTEKA - lutkarski mjuzikl za decu premijerno 21. septembra u Pozorištu lutaka PINOKIO

Specifičnost ovog trija je da umetnici ne koriste note prilikom nastupa.

Prijateljstvo, kao i duboko uzajamno muzičko razumevanje, bili su od presudnog značaja da, pored svojih individualnih, solističkih karijera, ovo troje umetnika osnuje gudački trio 2012. godine u Bazelu (Švajcarska).
Od tada do danas, trio niže nagrade i priznanja, a ove godine osvojili su prvu nagradu kao i nagradu publike na 15. Muzičkom takmičenju kamerne muzike „Migros Kulturprozent“ u Cirihu.

Povezana vest:  Otvorena izložba „Art brut. Radovi iz kolekcije Infeld“ u Muzeju naivne i marginalne umetnosti u Jagodini

Orion gudački trio redovno nastupa u Švajcarskoj, najčešće u dvorani Tonhale u Cirihu, u Nemačkoj i Engleskoj, a održao je veliku turneju u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom Koreje, kao što su „Isang Yun Birthplace“ u Tongjongu i „Yongsan“ u Seulu.