Predstava „Zli dusi“, po romanu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog u dramatizaciji i režiji Tanje Mandić Rigonat, biće 50. put izvedena 1. decembra na sceni „Raša Plaović“, najavilo je danas Narodno pozorište.

U središtu predstave je Stavrogin (Igor Đorđević), čovek koji se preispituje, a kroz njegova razmišljanja, dileme, događaje u životu prelama se slika vremena i ljudskih naravi.

Povezana vest:  Izložba "To se nije dogodilo" 15. jula u Bioskopu Balkan

Komad se bavi pitanjem kako promeniti svet da bude bolji, ako čovek nije u stanju da promeni sebe, svoje „zle duhe“ kao što su oholost, egoizam, laži, srebroljublje…

Tema predstave je i šta se dešava kada se političke hulje dočepaju najlepših ideja, pa ideje o revoluciji i solidarnosti postaju pakao za savremenike.

Osim Đorđevića, u podeli su i Boris Komnenić, Goran Jevtić, Nenad Stojmenović, Milutin Milošević, Slobodan Beštić, Aleksandar Srećković, Zoran Ćosić, Branko Vidaković, Vanja Milačić, Sonja Kolačarić, Aleksandra Nikolić, Vjera Mujović, Ljuma Penov, Marija Bergam, Zorana Bećić Đorđević, Dobrila Stojnić i Danijela Ugrenović.

Povezana vest:  Nagrada "Branko Miljković" pesniku Miodragu Raičeviću

Dramaturg je Slavko Milanović, scenograf Aleksandar Denić, kostimograf Bojana Nikitović, koreograf Anđelija Todorović, a kompozitor Anja Đorđević.

Predstavu je do sada videlo oko 12.000 gledalaca.