U okviru tradicionalne serija koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ pod pokroviteljstvom Grada Beograda i kompanije Nelt, koja kontinuirano već četvrtu godinu zaredom pruža podršku mladim muzičkim talentima, predstaviće se pijanista Nikola Avramović, student ‘Royal College of Music’ u Londonu. Beogradska publika će u subotu 17. decembra od 20 časova imati prilku da čuje najlepše klavirske kompozicije svetskih velikana klasike Hajdna, Betovena, Bramsa i Lista a ulaz na koncert je besplatan.

Kroz saradnju biznisa i kulture, Nelt nastavlja sa podrškom mladim, talentovanim akademcima u građenju karijere, u okviru svog društveno odgovornog poslovanja. Zahvaljujući Neltu, više od 50 studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu u prethodne četiri sezone koncerata je imalo priliku da predstavi svoja umeća i muzička dostignuća u Centru lepih umetnosti „Guarnerius”  a u okviru petog ciklusa još 35 studenata sa katedri FMU imaće priliku da nastupi pred beogradskom publikom.

Povezana vest:  Hitovi domaće i svetske književnosti za Noć knjige

Nikola Avramović je rođen 1991. godine a osnovno muzičko obrazovanje je stekao u rodnoj Loznici. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu je završio u klasi profesora dr. Ninoslava Živkovića. Pohađao je brojne majstorske kurseve a trenutno je student prve godine master studija na ‘Royal College of Music’ u Londonu, u klasi profesora Ijana Džounsa i Ešlija Vasa. Osvajao je niz priznanja za svoje muzičko stvaralaštvo u zemlji i inostranstvu.

Povezana vest:  Upustite se u čarobni svet Mirabel Starspel, koji nam predstavlja autorka knjiga o Isidori Mun, Harijet Mankaster

Nelt, osnovan 1992. godine u Beogradu, danas je vodeća kompanija u regionu na polju robe široke potrošnje, duvanskih i farmaceutskih proizvoda, logističkih usluga i trade marketinga. Deo je Nelt Grupe, organizacionog sistema koji sa sedištem u Srbiji, povezuje 3800 zaposlenih u 12 kompanija, na teritoriji 7 zemalja Evrope – Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji i Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku. Sa ciljem približavanja svetskim standardima u društveno odgovornom poslovanju, Nelt se pridružio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, kako bi svoje poslovanje usaglasio sa deset ciljeva održivog razvoja.

Povezana vest:  „Kraljevska dinastija“ Kristine Oksenberg ekskluzivno na Sajmu knjiga