Baletom „Krcko Oraščić“ nastavlja se sezona prikazivanja opera i baleta pod nazivom PLESNI DIJALOZI i OPERA GALA NA VELIKOM PLATNU u bioskopu Fontana. Gledaoci će uživati u prvom 3 D  izvođenju „Krcka Oraščića“ Marijinski teatra. Oduvek omiljeni balet u vreme praznika, „Krcko Oraščić“ predstavlja idealnu božićnu zabavu za porodice kao i zaljubljenike u balet i 3D. Gledaocima se omogućava jedinstveno iskustvo da dožive performans iz drugačijeg ugla, da osete scenu i budu bliže samim izvođačima.

Povezana vest:  Besplatna poseta PTT muzeju u subotu, 7. februara

Novom, 3D verzijom,  obeleženo  je 120 godina baleta „Krcko Oraščić“.

Pored projekcije 21.decembra u 19h, najmlađi će uživati i u dodatnoj projekciji 24.decembra u 15h.

Ovaj balet predstavlja jedno od najpopularnijih i najviše izvođenih  dela Pjotra Iljiča Čajkovskog, a baziran je na priči „Orašar i kralj miševa“ E.T.A Hofmana.

U nastavku sezone gledaoce u bioskopu Fontana očekuju i izvođenja baleta,  „Uspavana lepotica“ 11.januara,  „Karmen“ 8.februara, “ Labudovo jezero u 3D“ 8.marta . Iz Monte Karla 31.maja stiže moderna verzija „Krcka Oraščića“  izmeštena u cirkusku atmosferu, „Otkrovenje“  Alvina Ejlija je 3.maja, dok sjajna predstava „The car man“ koja predstvalja novi plesni stil koreorafa Sir Metjua Borna je na repertoaru 14.aprila.

Povezana vest:  Međunarodni festival pozorišta za decu

U projekat koji je podržan od strane republičkog Ministarstva kulture i informisanja do sada su uključeni bioskopi Fontana i Art bioskop Kolarac u Beogradu, Dom kulture Čačak, Eurocinema Subotica i Kulturni centar Leskovac .

Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa Fontana.