ulicna_akademija-lazar_ristovski_vLazar Ristovski pod reflektorom, na sceni života, krči put do srca čitalaca ovom zbirkom nenametljivih, vešto napisanih storija o velikim malim ljudima.

Nova zbirka priča „Ulična akademija“ utvrđuje ovog svestranog umetnika kao darovitog pisca koji je obogatio svoj književni postupak i proširio tematski okvir svojih književnih interesovanja. Događaje iz svakodnevnog života i sudbine „malih ljudi“ prate u svakoj priči iznenađujući obrti, a dramatičnost radnje i uverljivost dijaloga ostvaruju se kroz osoben humor i ironiju. Ispripovedane u trećem licu, sve priče u ovoj zbirci objedinjuje svojevrsno melanholično raspoloženje i razumevanje psihologije njenih junaka, što neke priče svrstava u prave bisere kratke proze u savremenoj srpskoj književnosti.

Povezana vest:  Sutra počinje 9. Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI

„Ma o čemu pisali, pisci pišu o ljubavi i o smrti. U novim pričama Lazara Ristovskog ovozemaljska ljubav je surova erotska igra, iza koje se krije strah od konačne samoće. Da bi se taj strah pobedio, neophodna je mašta – kao mašta glumca koji u njujorškom metrou igra Hamleta za bandu siledžija pristiglih u stvarnost sna iz filma Voltera Hila.“ Vladimir Kecmanović

Povezana vest:  Baletski par Kraljevskog baleta Flandrije gosti NP

Lazar Ristovski završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, nastupao u preko 4.000 pozorišnih predstava i imao 73 uloge u filmovima i TV serijama. Glumio je i u nekoliko filmova holivudske produkcije. Kao glumac je dobio skoro sve nagrade koje se mogu dobiti na ovim prostorima. Neke od nagrada dobio je i na evropskim festivalima. Producirao je petnaest filmova i režirao „Belo odelo“ i „Bele lavove“. Napisao je dva kratka romana i zbirku „Jednostavne priče“.

Povezana vest:  Knjiga za najmlađe ljubitelje fudbala – Najbolji fudbaleri sveta: Azar

Knjigu „Ulična akademija“ možete pronaći od 30.decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.