Pozorišni komad o ljubavnoj drami Lenke Dunđerski i Laze Kostića „Od raja do beznjenice“ premijerno će biti izveden u Beogradu 10. februara 2017. godine, od 19 časova, u Ustanovi „Gvarnerius“.

„Od raja do beznjenice“ je uzbudljiva, intrigantna, emotivna priča o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski, ćerke jednog od najbogatijih ljudi Austro-Ugarske carevine, Lazara Dunđerskog. Ljubav Laze Kostića prema Lenki Dunđerskoj ovekovečena je pesmom „Santa Maria della Salute“.

Povezana vest:  Izvanredan debitanski roman Emili Gifin Nešto pozajmljeno odmah po izlasku postao je hit!

Uloge:

Jovana Radovanović kao Lenka Dunđerski

Ervin Hadžimurtezić kao Laza Kostić

Miodrag Petrović kao Lazar Kostić

Tekst i režiju potpisuje Zoran Subotički.

„Od raja do beznjenice“ (beznjenica, kovanica Laze Kostića – život bez nje) je pozorišna drama o nesrećnoj ljubavi Laze Kostića i Lenke Dunđerski.

Drama je postavljena kao trougao odnosa između – Laze i Lenke, Laze Kostića i Lazara Dunđerskog, Lenke i njenog oca. Tekst je zasnovan na faktima, ali je daleko od hronike. U prvi plan je stavljena emocija koja povezuje ova tri lika. Otuda je reakcija publike emotivna, potresna. Niko nije ravnodušan, niti to može biti.

Povezana vest:  "Černobiljska molitva" nobelovke Svetlane Aleksijevič u prodaji od 16. maja

Predstava se igra isključivo u dvorcima, salonima i zdanjima od kulturno-istorijskog značaja.

Nastala je na Fantastu, dvorcu Bogdana Dunđerskog i sastavni je deo jednog šireg projekta pod nazivom “Čudesni svet Dunđerskih” čiji je cilj približavanje domaćoj i stranoj javnosti svih onih vrednosti koje je ostavila iza sebe jedna od najmoćnijih porodica Austro-Ugarske carevine u ovom njenom delu.

Povezana vest:  Diplomski koncert soprana ALEKSANDRE STANKOVIĆ za kraj prolećnog dela ciklusa koncerata najboljih studenata FMU-a

Informacije i rezervacije karata na [email protected], 011/3346-807, 3345 237, 069/3612 038