U izdanju Lagune uskoro će se pojaviti izuzetna knjiga o slavnom glumcu Draganu Nikoliću, „Gospodin mangup“, koja je urađena na inicijativu Grand kafe kao omaž njegovom liku i delu i u znak zahvalnosti za sav njegov trud, njegovu plemenitost i dugogodišnje prijateljstvo.

Ova umetnička biografija nastala je u dogovoru Grand kafe sa njegovom suprugom, proslavljenom glumicom Milenom Dravić, u želji da se javnosti prvi put predstavi jedinstveno svedočanstvo o glumačkoj i moralnoj veličini najvećeg šarmera i najvoljenijeg glumca uz čije su uloge odrastale generacije. Priče brojnih eminentnih autora o velikom Gagi Nikoliću još jednom će podsetiti sve poštovaoce njegovog rada koliko je bio veliki Gospodin mangup i biće u prodaji odmah nakon promocije.

Povezana vest:  Snažna priča o prijateljstvu i ljubavi: Čarolija jednog lutkara

„Inicijativa za monografiju o Gagi Nikoliću, našem velikom prijatelju, jednom od najvećih glumaca sa ovih prostora, nastala je iz naše želje da se, zajedno sa poštovaocima, još jednom podsetimo njegovog neprevaziđenog talenta, profesionalnosti i prepoznatljivog šarma po kom ćemo ga uvek pamtiti. Posebno nam je drago da delo izlazi u godini jubileja Grand kafe“, izjavio je Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovog područja kafa Atlantic grupe.

Pola veka je Dragan Nikolić trajao na jugoslovenskoj i srpskoj umetničkoj sceni. Kao glumac u pozorištu, na filmu i na televiziji. Kao junak filmova koji predstavljaju bogatstvo nacionalne kinematografije. Na prostoru nekadašnje Jugoslavije, Dragan Nikolić je bio jedan od najvoljenijih glumaca.

Povezana vest:  Proglašeni pobednici literarnog konkursa "To je bio raspust"

„Imala sam tu privilegiju da smo drugovali više od četiri decenije, što je podrazumevalo i određenu bliskost. Sve te godine prijateljstva utkale su se u ovu monografiju, u čijoj osnovi je ljubav prema junaku jedne kinematografije, teatra i televizije. Posebnu zahvalnost dugujemo Grand kafi na ideji i inicijativi koju su preuzeli kako bi ova knjiga ugledala svetlo dana“, izjavila je Radmila Stanković, urednica monografije.

Povezana vest:  Dani igre u Kinoteci od 28. januara do 1. februara

Svoje priče i sećanja na Gagu Nikolića ispričali su filmski kritičar Milan Vlajčić, pozorišni kritičar Aleksandar Saša Milosavljević, dramaturg i televizijski poslenik Predrag Perišić, pisac i akademik Dušan Kovačević, reditelji Dejan Mijač, Paolo Mađeli, Slobodan Unkovski, Ljiljana Todorović, Miloš Radivojević, Slobodan Šijan, Boro Drašković, Miroslav Lekić, Zdravko Šotra i Miloš Radović, i Dragoljub Draža Petrović, novinar i glavni urednik Danasa. Urednica fotografije je Goranka Matić.

Monografiju „Gospodin mangup“ možete pronaći od 10. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtuwww.laguna.rs.