Jelena Bačić Alimpić, autorka danas najčitanijih romana na srpskom jeziku, u četvrtak, 11. maja u knjižari Delfi u SKC-u potpisivala je svoju novu knjigu „Nigde nema te“.

Veliki broj čitalaca strpljivo je čekao u redu za potpis i posvetu svoje omiljene spisateljice, a potpisivanje je trajalo više od dva sata.

Jelena je istakla da će njena nova knjiga sigurno iznenaditi čitaoce. „Mislim da je ovo moja najzrelija knjiga dosad, najemotivnija, najdinamičnija, pisana u vrlo teškim životnim okolnostima. Verujem da će zbog svega ovoga zauzeti posebno mesto i iznenaditi čitaoce, jer iako je stil pisanja ostao isti, umnogome se razlikuje od svega što sam do sada napisala. I ovoga puta hvala Beograđanima na podršci.“

Povezana vest:  Klop: Grujić je dobro, drago mi je što se oporavio

Jelena Bačić Alimpić je privukla pažnju čitalaca prvom knjigom „Ringišpil“, potom je objavila „Pismo gospođe Vilme“, „Poslednje proleće u Parizu“ i trilogiju „Kazna za greh“. Posle ovih bestseler romana, Jelena je odlučila da publici ponudi svoj najuzbudljiviji i najdinamičniji roman dosad.

Roman „Nigde nema te“ protkan je najdubljim emocijama i moralnim dilemama o dobru i zlu, o ljubavi i mržnji, o životu i smrti, poverenju i zahvalnosti u teškim životnim okolnostima. Jelena Bačić Alimpić je napisala, britko i vešto, izuzetnu priču o nesvakidašnjoj ratnoj heroini, Izabeli Mesini, pametnoj devojci punoj saosećanja iz malog sicilijanskog sela, koja se prijavljuje za bolničarku Crvenog krsta kako bi pobegla iz kuće svoje majke. U vihoru stradanja Prvog svetskog rata, mnogi ranjenici proći će kroz spretne Izabeline ruke u maloj poljskoj bolnici na Dolomitima. Jednog dana tu dovoze Marka, ratnog izveštača iz Srbije koji je teško ranjen, i Izabela dobija zadatak da se nakon operacije stara o njemu. Tokom dugih, teških dana Markovog oporavka Izabela s njim razvija neobičan odnos: iako stranci, oni će se razumeti bez mnogo reči. Mada znaju da je njihova veza osuđena na propast, ljubav će biti jača od svih pravila i ograničenja. Ali kada posle završetka rata Izabeli prošlost pokuca na vrata, počeće drama njenog života o kojoj će pričati čitava Italija.

Povezana vest:  Prvi srpski dokumentarni triler "Do viđenja!" Živojina Petrovića u prodaji od 20. avgusta

Knjigu možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.