U utorak 30. maja sa početkom u 20 časova, u okviru tradicionalne serije koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Grada Beograda i kompanije Nelt, nastupiće sopran Ana Stanković uz klavirsku pratnju Milivoja Veljića, dok će gost koncerta biti tenor Vanja Biserčić. Publika će moći da čuje dela Verdija, Pučinija, Čajkovskog i mnogih drugi velikana klasične muzike a ulaz na koncert je besplatan.

Povezana vest:  Tajni dnevnik Adrijana Mola u produkciji Studija Centra

Kroz saradnju biznisa i kulture, Nelt nastavlja sa podrškom mladim, talentovanim akademcima u građenju karijere, u okviru svog društveno odgovornog poslovanja. Zahvaljujući Neltu, više od 80 studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu u prethodnih pet sezona koncerata je imalo priliku da predstavi svoja umeća i muzička dostignuća u Centru lepih umetnosti „Guarnerius”  a u okviru petog ciklusa još 40 studenata sa katedri FMU imaće priliku da nastupi pred beogradskom publikom.

Povezana vest:  Strip produkcija Čarobne knjige do kraja godine

Ana Stanković je rođena u Beogradu 1988. godine a dobitnica je nagrade iz fonda Danice Mastilović, koju dodeljuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, kao i niz drugih priznanja.

Nelt, osnovan 1992. godine u Beogradu, danas je vodeća kompanija u regionu na polju robe široke potrošnje, duvanskih i farmaceutskih proizvoda, logističkih usluga i trade marketinga. Deo je Nelt Grupe, organizacionog sistema koji povezuje 3800 zaposlenih u 11 kompanija, na teritoriji 7 zemalja Evrope – Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji i Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku. Sa ciljem približavanja svetskim standardima u društveno odgovornom poslovanju, Nelt se pridružio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, kako bi svoje poslovanje usaglasio sa deset ciljeva održivog razvoja.

Povezana vest:  Pariska noć u Beogradu - Asseo kvintet u Gvarnerijusu!