Vulkan izdavaštvo predstavlja novi roman nagrađivanog srpskog književnika Miloša Latinovića pod nazivom ČETIRI LUDILA.

Četiri ludila je priča o umetničkim ozarenjima, ali i životnim usudima. Umetnost je velika pozornica na kojoj se kreću junaci koji uloge ne biraju, nego ih dobijaju. Izgubljeni u sopstvenim postojanjima, oni dopuštaju snovima da ih vode verujući da jedino tako mogu otkriti sopstveni identitet.

Povezana vest:  „Bordejn: Kompletna usmena biografija“ u knjižarama

Priređujući Šekspirovog Kralja Lira na sceni Dvorskog nacionalnog teatra u Minhenu, glavni junak ove priče, Joca Savić – srpski umetnik nepravedno zanemaren na našim prostorima – podseća nas na sveprožimajuću prirodu umetnosti i njenu suštinu koja leži u neiscrpnoj raznolikosti tumačenja iste priče.

Paradoksalan spoj stvarnosti i umetnosti odgovara spoju ljudske ništavnosti i neograničene ljudske mogućnosti. Upravo u tom paradoksalnom spoju počiva      kosmička dimenzija ljudskog postojanja.

Povezana vest:  Deset godina od premijere opere "Karmen"

MILOŠ LATINOVIĆ autor je šest zbirki priča, pet romana, dve knjige eseja, dve monografije i više dramskih tekstova od kojih su neki doživeli pozorišnu adaptaciju.

Latinović je dobitnik brojnih nagrada, od kojih su najznačajnije Stevan Pešić za      roman Dželat u raju i Zlatni suncokret za roman Sto dana kiše. Njegov roman     Šekspirov klijent bio je 2002. godine u užem izboru za NIN-ovu nagradu.

Povezana vest:  Premijera opere Zorana Tairovića Invisible Gipsy u Pragu

Miloševo poslednje objavljeno delo Šekspirijens, koje je priredio 2016. godine,   predstavlja svojevrsnu ekspediciju grupe srpskih književnika koji su pošli tragom dela Vilijama Šekspira u nadi da će u tom grandioznom opusu pronaći grumen izuzetnosti.