fakultet-likovnih-umetnosti-beogradIzložba dela austrijskih umetnika u Galeriji FLU-a

 

U Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) sinoć je otvorena multimedijalna grupna izložba pod nazivom „Drimlajk“ (Dreamlike) na kojoj su se predstavili umetnici iz Beča. Umetnici koji su predstavili svoja dela su Zoe Guljelmi (25), Mira Horvat (23), Gabriela Paar, Elfride Penzinger (31), Laura Skoček (26) i Bojana Petković (28) iz Srbije. Postavku čine  fotografije, video radovi, slike i skulptura koje su razdvojene najlonom u celine kako bi dela svakog od autora i njihov senzibilitet došli do izražaja.

Povezana vest:  Od danas podela besplatnih ulaznica za NOVU GODINU "OTMENO"

Neki autori se bave asocijativnom apstrakcijom, neki figuracijom, video rad Petkovićeve predstavlja njene misli koje je transformisala kroz kratke filmove, dok je Horvatova inspiraciju pronašla u grčkoj mitologiji.

Cilj ove izložbe, koju je organizovala asocijacija „Biltedejdž“ (Bildetage) iz Beča, jeste da se austrijski umetnici predstave u okruženju i na taj način upoznaju svoje kolege iz drugih zemalja. Planirano je da se i srpski umetnici predstave u austrijskoj prestonici.

Povezana vest:  Knjiga je najbolji poklon za Osmi mart

Ovo je druga izložba koju je u Beogradu organizovala asocijacija „Bildetejž“. Prva je bila „Grounded“ koju su Beograđani mogli da pogledaju u Kulturnom centru Grad od 11. do 16. jula.

Projekat je pripremljen i organizovan u saradnji sa Kulturnim centrom Grad, Galerijom FLU i Austrijskim kulturnim forumom.

Izložba će trajati do 29. jula.