U periodu od 21. do 24. septembra 110 galerija i institucija iz Austrije i 26 zemalja sveta predstaviće svoje umetnike i programe u Marks hali („Marx Halle“) u Beču u okviru međunarodnog sajma umetnosti „viennacontemporary 2017“. Ovogodišnje specijalne izložbe „ZONE1“, „Solo & Sculpture“, Focus: Hungary“ i „Nordic Highlights“ podvlače značaj ovog sajma za predstavljanje mladih i priznatih umetnika, kao i umetničkih scena zemalja koje će učestvovati na sajmu.

Povezana vest:  Otvoren 8. Nova Festival u Pančevu posvećen savremenom strip stvaralaštvu

Prateći program i ove godine nudi uživanje u umetnosti za sve starosne grupe, i obuhvata filmske i video prezentacije, razgovore i diskusije, predstavljanje umetnosti kroz različita vođenja, kao i porodični program. „Ovogodišnja mešavina renomirane umetnosti i novih umetničkih otkrića zainteresovaće kako ljubitelje umetnosti tako i međunarodne kolekcionare“, izjavila je Kristina Štajnbreher-Pfant, umetnički rukovodilac sajma.

„Grad Beč nije samo mesto razmene i posredovanja u kulturi i umetnosti, već je poslednjih godina postao centar razvoja i napretka srednje Evrope. Želja nam je da kroz saradnju sa partnerima iz kulture, privrede i sa kreativne scene podržimo i razvijamo ovu tendenciju u budućnosti“, naglašava Dmitri Aksenov, predsednik „viennacontemporary“.

Povezana vest:  KNJIGA NIKADA BLIŽE

 

http://www.viennacontemporary.at/de/