tresnjarske_veceri_valjevoTešnjarske večeri u Valjevu od 5. avgusta

 

Valjevski letnji festival „Tešnjarske večeri“ održaće se od 5. do 14. avgusta, saopštili su danas organizatori.

Festival, 24. po redu, biće otvoren u petak, 6. avgusta, na Letnjoj pozornici na Kolubari. Otvoriće ga TV zvezda Miloje Mića Orlović, nekadašnji valjevski gimnazijalac, a potom sledi veče filmske muzike u izvođenju Big benda iz Novog Sada.

Povezana vest:  Deseti GoetheFEST u Novom Sadu od 14. do 18. oktobra

Grad u gostima ovoga puta je Užice, koje će se predstaviti etnografskom izložbom svog Narodnog muzeja o kafanama „Merak mi je“, predstavom „Crvenkapa“ Narodnog pozorišta iz tog grada u režiji Milana Neškovića iz Valjeva, izložbom slika Radomira Vergovića, aforizmima Rada Jovanovića i tamburaškim orkestrom „Užičani“.

Koncert „JU grupe“ na programu je 7. avgusta na Letnjoj pozornici, a veče romske muzike uz grupu „Ođila“, na istom mestu, 10. avgusta.

Povezana vest:  Novi roman Mirjane Bobić Mojsilović u knjižarama

U programu su i izložbe slika, fotografija i crteža, koncerti zabavne, klasične, starogradske i horske muzike, književne večeri, tribine, promocije, pozorišne predstave, sportska nadmetanja…

Pored uobičajenih prostora na kojima se realizuju programi – u Tešnjaru, na Letnjoj pozornici na Kolubari, platou ispred Centra za kulturu i gradskim ustanovama kulture, ove godine „Tešnjarskim večerima“ će svoja vrata otvoriti i pomalo zaboravljeni Dom vojske u čijoj će letnjoj bašti će biti organizovana dečija i večernja scena.

Povezana vest:  Budite deo predstave Dogvil