kako_bih_bez_tebeNovi naslov u Alnariju – KAKO BIH BEZ TEBE, autora Gijoma Musoa

 

Nakon fantastičnog uspeha knjiga ZATO ŠTO TE VOLIM i SAMO BUDI OVDE francuskog autora Gijoma Musoa, izdavačka kuća Alnari objavila je njegov najnoviji roman KAKO BIH BEZ TEBE.

 

Ovaj francuski bestseler br. 1 prema pisanju lista France Soir je  “dirljiva i zanosna priča. Knjiga uz koju ćete zaista uživati.“

 

Preko krovova Pariza do sunčanog San Franciska putuje prva ljubav koja večno traje, a sa njom i zanosna priča puna neizvesnosti i čarolije.

 

Gabrijel u svom životu ima dva muškarca – oca i prvu ljubav. Jedan od njih je ugledni policajac, a drugi je poznati lopov. Igrom sudbine, obojica su odavno nestali bez traga ostavljajući veliku prazninu u Gabrijelinom srcu. Jednog dana, i to u isto vreme, iznenada se vraćaju u njen život. Oni se međusobno poznaju i u isto vreme mrze toliko da su spremni da izazivaju jedan drugog do smrti. Gabrijel dolazi u situaciju da odbija da bira između čoveka kojeg voli i oca, a najviše bi želela da ih zaštiti, pomiri i podjednako voli do kraja života. Međutim, u nekim sukobima smrt je neizbežna. Jedino ako…

Povezana vest:  IZLOŽBA CRTEŽA NIKOLE RADOSAVLJEVIĆA WHEN THE WORLD WAS YOUNG

Gijom Muso, jedan od najpopularniji francuskih pisaca današnjice, čija su dela prevedena na trideset jedan svetski jezik, knjigom Kako bih bez tebe, ponovo nas podseća šta je uzbudljiva i neizvesna avantura, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

„Triler koji oduzima dah, dirljiva priča i fantastično delo!“ Le Figaro Litteraire

„Roman koji će vas uzdrmati više nego bilo koji drugi roman. Pravi dragulj!“ Ici Paris

Povezana vest:  Nastavak "Bisera iz upravničkih fioka" u Parobrodu

„Muso je dokazao da je majstor u stvaranju misterije“ Paris Match

Odlomak iz knjge možete pronaći na sajtu http://www.alnari.rs/alnari/bookpages.aspx?uid=6af3ec0a-f2e0-4c29-ba17-8496e180f919

Knjigu ZATO ŠTO TE VOLIM, kao i prethodne naslove Gijoma Musoa možete pronaći u svim objektima knjižare Vulkan, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Čačku i Šapcu.

 

O autoru

Gijom Muso rođen je 1974. godine na Antibima. Iako je po zanimanju profesor ekonomije, od malih nogu je bio opčinjen književnošću i filmom, i počeo je da piše još kao student. Ovaj mladi francuski autor je pre nekoliko godina napravio potpuno neočekivan ali zapažen nastup na svetskoj književnoj sceni, osvojivši čitaoce i kritikuu svojim jednostavnim, ubedljivim stilom koji brižljivo istražuje kompleksne pojmove vremena i sudbine. Nakon uspeha romana prvenca Samo budi ovde (2004) koji je preveden na 13 svetskih jezika i po kojem je snimljen film sa Džonom Malkovičem u glavnoj ulozi –  potvrdio je kvalitet romanima koji su usledili, Sauve Moi (2005) i Setas-tu la? (2006), zbog čega Muso sada pripada samoj eliti vrhunskih francuskih autora. Njegovi romani do sada su bprodati u nekoliko miliona primeraka i prevedeni na 31 jezik, a za sve romane otkupčjena su i filmska prava. Od kada se pojavio 2007. godine, Musoov roman Zato što te volim (Parce que je t’aime) nalazi se u samom vrhu lista najprodavanijih knjiga. Ova dirljiva, ljudska drama istovremeno je i čarobna ljubavna priča koja na upečatljiv način kombinuje maštu, osećanja i skrivene tokove svesti, na samoj granici fantastike, zbog čega je Muso s pravom nazvan Spilbergom savremene francuske književnosti.

Povezana vest:  PROMOCIJA KNJIGE "ILUSTROVANI ROKENROL VODIČ" U ZAJEČARU