Izdavačka kuća Laguna i knjižare Delfi mogu da se pohvale još jednom akcijom koja je izazvala veliku pažnju čitalaca i javnosti. Humanitarni karakter podstakao je najvećeg izdavača u Srbiji da pokrene akciju „Vi kupujete, mi poklanjamo!“ sa idejom da opremi Svratište za decu knjigama uz koje će mališani moći da uživaju.

Akcija je trajala od 16. novembra 2017. do 31. januara 2018. godine. U tom periodu svi oni koji su želeli da pomognu akciju, mogli su da izaberu i kupe jednu od 30 odabranih knjiga u knjižarama Delfi ili Laguninim klubovima čitalaca, a Laguna je istu knjigu poklonila Svratištu.

Povezana vest:  Pouzdani vodič „Srpsko pravoslavlje“ u prodaji od 17. juna

 Život dece sa ulice često je protkan teškim sudbinama. Nasuprot tome, zaposleni u Svratištu daju sve od sebe da takve okolnosti ublaže i zamene lepšom svakodnevicom. Naša akcija izazvala je oduševljenje kod dece i izmamila velike osmehe kada im je Vuk Lazarević ispred Lagune uručio knjige.

 Knjige je ispred Svratišta primila Jasna Bratičević koja je zahvalila na donaciji. U neformalnom razgovoru koji je vodila sa predstavnikom Lagune dogovoreno je da se saradnja nastavi u nekom novom obliku, jer je poznato da najveći izdavač u zemlji kontinuirano pomaže brojne ustanove u okviru svog društveno odgovornog poslovanja.

Povezana vest:  Sjajna knjiga za mališane "Moja velika knjiga basni" u prodaji

 Znamo koliko je ljubavi i brige potrebno da bi deca bila srećna, a velika je stvar što su Laguna i knjižare Delfi osmislile ovu akciju i deci koja u Svratište dolaze svakodnevno detinjstvo učinili bar malo srećnijim.

U Svratište dolaze deca od 5 do 15 godina koja žive i rade na ulicama Beograda. Zbog načina na koji provode vreme na ulici i uslova u kojima žive, svakodnevno su izložena mnogim rizicima i problemima. U Svratištu deca mogu da odmore, održavaju ličnu higijenu, dobiju adekvatan obrok, čitaju knjige. Podršku im svakodnevno pruža stručni tim koji čine specijalni pedagozi, socijalna radnica, psihološkinja, medicinska sestra, pravnik i terenske radnice.

Povezana vest:  Uskršnji popust BDP-a

Svoju misiju da knjige donira onima kojima je pomoć potrebna Laguna i knjižare Delfi nastaviće i dalje.