Najvažniji evropski pisac krimi-romana Ju Nesbe dolazi u Beograd!

Laguna je objavila čak 16 romana ovog autora od kojih 11 pripadaju serijalu o problematičnom inspektoru Hariju Huleu, a urađen je i film „Sneško“ po istoimenoj knjizi u holivudskoj A produkciji.

Impresivna je brojka od skoro 40 miliona primeraka njegovih romana koji su prodati širom sveta. Neverovatan broj za nekoga ko je svojevremeno bio vrhunski fudbaler Moldea, uspešan broker i norveška pop zvezda. Ali sve to bledi u poređenju sa onim po čemu je najpoznatiji: pisanju romana.

Povezana vest:  OTVOREN KONKURS ZA HENKEL ART.AWARD. 2011, Prilika mladim umetnicima iz Srbije da izlažu u MUMOK-u u Beču

Za svoje junake kaže: „Moji protagonisti imaju moralne dileme i moraju da naprave izbor. A ja se trudim da ne budem sudija njihovim izborima. Jedno veliko pitanje koje se trudim da postavim jeste šta je slobodna volja. Šta je moralnost? Da li je to nešto bogomdano ili je okvir koji nam je društvo nametnulo kako bismo bili efikasniji?“

Povezana vest:  "Poslednji potez" Ivana Ivanjija u prodaji od 1. februara

Laguna je nedavno objavila još jednu Nesbeovu knjigu, „Magbet“, kao deo edicije „Hogart Šekspir“ u okviru koje veliki svetski pisci ponovo interpretiraju Šekspirova dela.

Izaberite omiljenu Nesbeovu knjigu i dođite po potpis u ponedeljak 7. maja u 18 sati u knjižaru Delfi SKC!

PHOTO: Paal Audestad i Laguna