pozoriste_maskePočeo Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade

 

Predstavom „Škola za klovnove“ Pozorišta „Lane“ iz Kikinde, koncertom dečjeg etno sastava „Iskončići“ iz Subotice i muzičko- slikarskim preformansom na gradskom trgu, večeras je u Bačkoj Palanci počeo trodnevni, 16. Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade.

U ovogodišnjem festivalskom programu pod naslovom „U potrazi za smislom“ je šest predstava za decu pozorišta i pozorišnih grupa iz Kikinde, Zrenjanina i Beograda, osam umetničkih radionica i više koncerata rok grupa i muzičkih etno sastava, najavila je Tanjugu direktorka Festivala Sonja Petrović.

Povezana vest:  Otvorena prva Škola igre Ašhen Ataljanc

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade jedinstvena je kulturno-obrazovna manifestacija u svetu i u kalendaru je značajnih kulturnih događaja u Vojvodini, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i Skupštine opštine Bačka Palanka.

U prethodnih 15 godina na Festivalu je izvedeno oko 80 predstava pozorišta i pozorišnih grupa iz zemlje i inostranstva, koje je sva godine pratilo oko 1.000 dece i mladih, podsetila je Petrovićeva.

Povezana vest:  "Gordana među vrbama" novi roman Ane Ðokić

Svake godine u desetak umetničkih radionica (dramskih, lutkarskih, likovnih, muzičkih,starih zanata i drugih ) ucestvovolao je oko 200 mladih.

Učesnici Festivala, glumci, radioničari, muzičari, kao i brojni volonteri iz mnogih krajeva Srbije boraviće u naredna tri dana u festivalskom kamp selu na obali Dunava.