kanadjaniNA SCENI „RAŠA PLAOVIĆ“ 16. OKTOBRA GOSTUJE KANADSKO POZORIŠTE „TALK IS FREE THEATRE”

 

Pozorište „Talk is Free Theatre” iz Kanade gostovaće u subotu 16. oktobra u 20,30 časova na Sceni “Raša Plaović” sa komedijom „Veličanstvena saga o borbi Ivana protiv Ivana“, po noveli Nikolaja Gogolja, u adaptaciji i režiji Aleksandra Lukača.

– U pitanju je adaptacija novele od koje je iskreno rečeno ostao kostur, a ostatak je izmaštan u toku dvonedeljnih proba. Naravno, ovo ne bi bilo moguće postići u tako kratkom periodu da nije u pitanju rad koji ponajviše podseća na rad trupa Komedije del arte. Većina glumaca je ranije radila zajedno na sličnim projektima, oprobala se u improvizaciji teksta, ali i u stvaranju posebnog scenskog izraza koji je sada neka mešavina tradicionalnog klovna, persiflaže, naše škole improvizacije kao i zdrave doze kanadskog smisla za humor koji svakako ne treba zanemariti.  Dovoljno je setiti se Džima Kerija ili Majka Majersa koji su odavno, iako Kanađani, postali holivudske zvezde. Dakle, pred vama je u suštini jedan eksperiment spajanja različitih pogleda na pozorište, ali i na svet oko nas. Naravno da nas u tom eksperimentu spaja genij Nikolaja Gogolja kome moramo da zahvalimo i na viziji, ali i na smehu koji ćemo nadam se podeliti sa vama, našom publikom – kaže Lukač.

Povezana vest:  Preminula Isidora Žebeljan

U ovoj satiričnoj priči o prijateljstvu, pohlepi, dosadi i gluposti igraju Kolin Dojl, Miloš Rodić, Dejvid Dodsli, Ališa Toner, Dženifer Stjuart…

Predstava nema prevod.