Od petka 14. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs možete pronaći novi roman Igora Marojevića „Tuđine“.

U romanu se Beograd sagledava iz perspektive došljaka, tridesetogodišnjeg Ratomira Jaukovića, koji uprkos bombardovanju 1999. i opštem propadanju grada i (auto)destrukciji brojnih likova iz svoje bliske okoline ne odustaje od potrage za vitalizmom i ljubavlju, te dolazi u neizvestan i nepredvidiv konflikt sa okruženjem. Na taj način, „Tuđine“ bacaju naknadno, znatno drugačije svetlo na romane „Prave Beograđanke“, „Dvadeset i četiri zida“ i „Parter“, kao i zbirku priča „Beograđanke“, knjige koje zajedno sa novim autorovim naslovom čine njegovo „Beogradsko petoknjižje“, jedinstveni prozni ciklus u srpskoj književnosti.

Povezana vest:  Održana treća tribina Laguninog književnog kluba

„Neformalna ispovest mladića koji je stranac i u rodnoj sredini i u Beogradu, gde se doselio pred najsumorniju društvenu epizodu u njegovoj novijoj istoriji, svakako dopunjuje različite tačke gledišta zastupljene u dosadašnjim štivima iz ’Beogradskog petoknjižja’, kao i njegov tretman devedesetih i uticaja zbivanja iz te decenije na lokalno izdanje 21. veka“, izjavio je Lagunin pisac povodom nove knjige.

Povezana vest:  Goranu Gociću uručena nagrada "Moma Dimić"