Na slovo_na_slovoPozorište na Terazijama povodom novogodišnjih praznika

 

Pozorište na Terazijama pokrenulo je akciju, u kojoj će tokom decembra, posetioci za svaku kupljenu ulaznicu za dečiju predstavu „Na slovo na slovo“ reditelja Darjana Mihajlovića, dobiti još jednu kartu besplatno, saopšteno je iz tog teatra.

U saopštenju se navodi da je Pozorište na Terazijama pokrenulo ovu akciju, kao poklon deci povodom dolazećih novogodišnjih praznika.

Povezana vest:  Vranjanci oduševljeni P(h)antomfestom

Muzička predstava „Na slovo na slovo“, rađena je na osnovu popularne televizijske serije za decu, šezdesetih godina, a premijerno je izvedena 17. aprila u beogradskom Pozorištu na Terazijama.

Orkestraciju originalne muzike iz serije uradio je Sanja Ilić, autor etnoprojekta „Balkanika“ i Dragan Ilić, poznat po radu sa rok grupom „Generacija 5“.

U seriji ulogu Miće igrao je Milutin Tatić (1923-1991), a u predstavi je preuzima Svetislav Goncić. Novina je što njegov partner lutak Aćim iz serije sada u mjuziklu postaje dečak, koga u alternaciji igraju Raslav Sekulović i Mateja Vukasinović.

Povezana vest:  Lagunin književni klub - priča o "Hamnetu" Megi O'Farel

U predstavi igraju i Mina Lazarević, Slobodan Ninković, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Slobodan Stefanović i Lošku Snežana Jeremić.

Radovićev scenario za seriju „Na slovo na slovo“ adaptirao je za mjuzikl Vladimir Andrić.