Svim ljubiteljima autora Miloša LatinovićaVulkan izdavaštvo predstavlja novi roman posvećen večnom Šekspiru, pod nazivom Šekspirov klijent. Vulkan izdavaštvo do sada je objavilo više naslova koje potpisuje Latinović: Sto dana kišeNa pogrešnoj strani rekeŠekspirijens Četiri ludila.

Na stranicama knjige Šekspirov klijent Miloš Latinović ostaje u svetu umetnosti i teatra, s tim što ovog puta pripoveda o sudbinama junaka koji su živeli u različitim epohama i na različitim prostorima. Njihove borbe su iste – svi oni nastoje da pronađu smisao sopstvene egzistencije. Na taj način, autor nas podseća da, u okviru stvarnosti, postoji i jedna nepromenljivost, a to je vremenska cikličnost.

Povezana vest:  Završen 17. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

Strast prema pozorištu i večnom Šekspiru, mogućnost da se umetnost razume kao jedino zadovoljstvo u svetu koji nam je dat, kontrapuntski odnos glasova junaka koji se sjedinjuju kad god junaci promišljaju o umetnosti, a onda razmimoilaze u tišini njihovih unutrašnjih konflikata, predstavljaju uporišne tačke romana. Sukob između prošlog i sadašnjeg, želja i mogućnosti, razuma i strasti, razrešava se saznanjem da će sve na ovom svetu jednom proći, osim tragova ljudskog duha odenutih u ruho umetnosti.

Povezana vest:  Beč: festival savremenog plesa „ImPulsTanz“

Miloš Latinović autor je šest zbirki priča, pet romana, dve knjige eseja, desetak dramskih tekstova, više od sto književnih priloga. Knjiga Priče vetrova prevedena je na rumunski i nemački jezik. Brojni prozni tekstovi koje je napisao prevedeni su na engleski, mađarski, slovenački, slovački i makedonski jezik. Žiri Društva književnika Vojvodine proglasio je roman Dželat u raju za knjigu 2008. godine u Vojvodini. Za poetsko-proznu zbirku Zvezde i ostrva, Latinović je dobio nagraduStevan Pešić 2012. godine.

Povezana vest:  Gojković otvorila izložbu povodom godišnjice Narodnog muzeja