Vulkan izdavaštvo predstavlja novu knjigu za ljubitelje najboljeg štiva iz žanra horora pod nazivom Uspavane lepotice. Kralj horora Stiven King, ovoga puta u spektakularnoj saradnji sa sinom Ovenom Kingom, donosi nam sasvim nov pogled na priču o uspavanim lepoticama.

U stvarnoj i bliskoj budućnosti nešto čudno se dešava ženama širom sveta. U romanu Uspavane lepotice one padaju kao žrtve uspavljujućeg virusa, koji ih obavija opnom od gaze, sličnom čauri. Ako se probude, ako neko iscepa gazu, one pobesne. Virus se velikom brzinom širi ženskim zatvorom u gradiću Duling u Zapadnoj Virdžiniji i pogađa sve zatvorenice izuzev jedne – zagonetne Ivi, koja kao da je imuna na blagoslov ili kletvu ove bolesti. Postavlja se pitanje da li je Ivi samo neka medicinska anomalija koju treba izučavati ili je zapravo demon koga treba ubiti? Vremena je sve manje. Žene iz Dulinga samo što nisu otvorile oči u sasvim novom svetu. Šta se dešava kada napušteni muškarci ostanu sami i ko će rešiti nedokučivu misteriju, saznajte u novom romanu omiljenog pisca horora.

Povezana vest:  Fantastične supervežbanke za kreativne mališane u Vulkančiću

Stiven King autor je više od pedeset romana i preko dve stotine priča. Živi u Mejnu, sa suprugom Tabitom. Godine 2003. dobio je Nacionalnu književnu nagradu za izuzetan doprinos američkoj književnosti. Vulkan je prethodno objavio mnoga dela Stivena Kinga među kojima su: Kraj bdenja, Kabinet smrti, To, serijal Mračna kula i mnoge druge. Produkcijska kuća Anonymous Content otkupila je prava za televizijsku adaptaciju Uspavanih lepotica.

Povezana vest:  Predstava „Osamnaest mačaka i limar Herman Brum“ premijerno 23. aprila u SNP-u

Oven King je autor romana Double Feature i koautor grafičkog romana Intro to Alien Invasion. Njegovi radovi objavljivani su u brojnim časopisima i novinama. U braku je sa spisateljicom Keli Brafet.