Planina avantura je peta knjiga iz čuvenog serijala Avanture autorke Inid Blajton. U njoj ćete sresti dobro poznatu četvorku: Filipa, Dajnu, Lusi En i Džeka – ali i mnoge druge živopisne likove. Uzbudljiv i napredvidiv roman pročitaćete u jednom dahu! Knjiga je namenjena deci starijoj od osam godina i svim ljubiteljima dobre zabave.

Iako je izgledalo da će družina ovoga puta provesti jedan miran raspust u velškim planinama, nenadano će se naći usred velike i opasne avanture. Junaci čuvenog serijala ni ne sumnjaju da je nova avantura na pomolu, sve dok ne začuju misterioznu tutnjavu iz srca planine. Uznemirujući zvuci odvešće družinu ka tajnoj laboratoriji u kojoj se izvode zastrašujući eksperimenti. Da li će družina i ovoga puta uspeti da nadmudri i zaustavi grupu zločinaca koji žele da vladaju svetom? Odgovor se krije u romanu Planina avantura!

Britanska autorka Inid Blajton spada u najuspešnije dečje pisce svih vremena. Iza sebe je ostavila više od sedam stotina knjiga, koje su prevedene na više od četrdeset jezika i prodate u više od šest stotina miliona primeraka. Priče Inid Blajton o magiji, avanturama i prijateljstvu i danas oduševljavaju decu svih uzrasta širom sveta. Jedan od njenih najpoznatijih junaka je Nodi, a u najpopularnija dela ubrajaju se serijali Pet prijatelja i Avanture, koje je objavio Vulkančić.

Povezana vest:  Ninova nagrada za 2016. godinu Ivani Dimić za "Arzamas"