U Novom Sadu se od 5. do 11. marta održava tradicionalni međunarodni Sajam knjiga, na kojem učestvuju izdavačka kuća Laguna i knjižare Delfi. Mnogi naši pisci biće gosti Sajma i tom prilikom će potpisivati svoje knjige i družiti se sa čitaocima na štandu Lagune.

Marija Jovanović, autorka romana „Spletkarenje sa sopstvenom dušom“ i „Zvuci iz podmornice“, potpisivaće svoje knjige 6. marta od 17 sati.

Narednog dana, 7. marta, na štandu naše izdavačke kuće organizovano je druženje sa dva pisca – Urošem Petrovićem i Sinišom Ubovićem. Susret Uroša Petrovića sa čitaocima počinje u 16 sati, a Siniša Ubović se sa svojom publikom sastaje sat vremena kasnije – u 17 sati.

Povezana vest:  Drugi po redu Šekspir festival od 25. do 30. juna

Svoje knjige potpisivaće i autorka Simonida Milojković. Ona će se sa čitaocima družiti na Dan žena, 8. marta od 17 sati.

Na novosadski Sajam knjiga dolazi i francuska spisateljica Anjes Marten-Ligan. Svoje romane „Srećni ljudi čitaju i piju kafu“ i „Život je lak, ne brini“ Anjes će potpisivati u subotu 9. marta od 16 do 18 časova.

Povezana vest:  Kompanija Kaspersky Lab podržava projekat Antarctic Biennale, umetničku izložbu na Antarktiku

A narednog dana, 10. marta, od 17 sati posetioci će imati priliku da dobiju potpis Dr Neleta Karajlića na svom primerku knjige „Solunska 28“.

Novosadski Sajam knjiga svake godine dodeljuje i književno priznanje „Laza Kostić“. U najuži izbor za nagradu ušao je roman Gorana Markovića „Beogradski trio“, a u kategoriji književnosti za decu „Ja sam Akiko“ Stefana Tićmija.

Povezana vest:  Šesta novosadska Noć muzeja otkriva nove lokacije u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave!

Na štandu Lagune knjige će se prodavati sa sajamskim popustom od 15%. Važiće članski popusti, kao i količinski: za kupovinu 3–5 knjiga – popust od 10%, 6–8 knjiga – popust od 15%, 9 i više knjiga – popust od 20%. Uz svaku kupovinu dobija se i poklon.

Dakle, čitaoci imaju mnogo dobrih razloga da ove godine posete Sajam knjiga u Novom Sadu.