Romantična komedija DOLCE VITA premijerno izvedena 7. decembra na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum dobija brojne pozive iz zemlje i inostranstva za gostovanje. Nastala po tekstu Jelene Paligorić Sinkević i postavljena kao pobednik  Konkursa za mlade pozorišne stvaraoce, predstava je okupila mladi autorski tim, na čelu sa Jugom Đorđevićem, rediteljem, uz podršku Ivane Jelić, scenografkinje, Lare Popović, kostimografkinje, Anke Gaćeša Kostić, koreografkinje i muziku Andreja Sinkević, kompozitora, koji su ispričali toplu emotivnu priču punu optimizma i ljubavi prema životu, a koju su sjajno izneli glumci: Snežana Jeremić Nešković, Ljiljana Stjepanović, Anka Gaćeša Kostić, Tamara Aleksić, Branislav Zeremski i Minja Subota, kao dobri duh predstave. Kuriozitet je da se kao Baba Dara pojavljuje Branka Veselinović. Publika Madlenianuma je već zdušno prihvatila ovu predstavu, namenjenu svim generacijama. Tim predstave Dolce vita podseća publiku na duh Beograda koji se nezaustavljivo prenosi iz generacije u generaciju i, iako na prvi pogled skrajnut od centalnih gradskih zbivanja, čini da srce Beograda kuca plemenitošću, toplinom, iskrenim zajedništvom i nežnošću. Predstavu će moći da vide i Novosađani 27. marta u Sali Nis, kao i brojna srpska zajednica u Beču 7. aprila u Akzent teatru.

Povezana vest:  U prodaji reprezentativna foto-monografija „Moj Beograd" Dragoljuba Zamurović

Dolce vita je komad:

O srećnoj prošlosti,

O stvarima koje nestaju i dolaze,

O porodičnim tajnama,

O receptu koji nedostaje,

O samoći,

O new age generaciji,

O ljubavi prema Beogradu,

O avanturama na koje nismo spremni,

O zaljubljenosti koja ne poznaje vreme,

O tortama, slatkišima i kolačima…

Kažu da je recept za sladak život poput recepta za savršen kolač! Ako je to i istina, i ako pronađemo taj savšreni recept za sladak život, šta se dešava onog trenutka kada se taj recept izgubi?! Komad Dolce vita u bukvalnom smislu pokušava da odgonetne i pronikne u gore postavljeno pitanje. Naime, u jednoj beogradskoj poslastičarnici, sa ogromnom tradicijom, zatičemo dve generacije žena, vlasnica te poslastičarnice, kako se bore da budu i ostanu u korak sa sadašnjim trenutkom. Jedna poseta neočekivane gošće „preti” da spase poslastičarnicu. Ali ni ta posetiteljka ne dolazi praznih ruku. Ona sa sobom nosi jednu veliku porodičnu misteriju u obliku recepta za savršen život.
Da li će naše junakinje uspeti da odgonetnu tu misteriju i spasu svoje nasleđe od zaborava?

Povezana vest:  Ljosa: Dilan ne zaslužuje Nobelovu nagradu

Kako je to napisao jedan gledalac, predstavu treba pogledati da bi se osetio dobri duh Beograda: „Predstava DOLCE VITA lagana je samo na prvu loptu. Ali, ako zakopate malo dublje ispod glatke površine slatkiša, svašta ćete tamo pronaći. U trilerskom maniru odvija se uzbudljiva potraga za davno zagubljeniim kolačem izgubljene racepture, vrlo traženim, a koji je izazivao radost i ljubav. Kolač koji je materijalizacija ljudskih želja za srećom. Dosežnom ili ne, ali posebnom za svakog poručioca ovde ili tamo. Problem je u tome što to dragoceno sećanje pripada simpatičnoj dementnoj baki. Kako je iniciratiti da se priseti saznaćete u ovoj predstavi režiranoj na osnovu odličnog, savremenog dramskog teksta a u tumačenju nadahnutog glumačkog asambla, sjajne scenografije i kostima koji prosto potiče na neka pozitivna osećanja i toplinu uz tu malu ali neohodnu dozu gorčine za životnom prolaznošću.

Povezana vest:  Milošu Loliću austrijska nagrada "Nestroj"

Ne zna se ko će vas više osvojiti svojim šarmom da li pomirljiva i marljiva vlasnica poslastičarnice Snežana Jeremić Nešković, njena desna ruka, računovođa koja žudi za srećom u potkrovlju, odmerena Tamara Aleksić, iznenadni i mladalačko-veseli suinvestitor, Anka Gaćeša Kostić, uporni prosac i knigovezac, Branislav Zeremski, zvrk-dementna baka koja drži ključ a ne zna gde je – Ljiljana Stjepanović i mogući adut u toj potrazi-Minja Subota.“