DEV9T, interaktivni umetnički događaj jedinstven u regionu, biće održan u Staroj Ciglani u Beogradu od 14. do 22. juna! Kao i prethodnih godina, pod sloganom „STVARAJ DALJE“, DEV9T će objediniti sve vrste umetnosti i pokrenuti slobodne umove da stvore paralelnu, kreativnu stvarnost.

Ovogodišnje izdanje biće obeleženo temom ALHEMIJA, za koju je vizual radio Aleksa Gajić, a DEV9T poziva sve kreativce da, kroz svoje stvaranje, pokažu šta je ALHEMIJA za njih.

Povezana vest:  400. izvođenje "Labudovog jezera" 11. marta u Sava centru

Da bi bili deo DEV9T, svi zainteresovani treba da pripreme dela iz jedne od devet umetničkih sfera, među kojima su muzika, književnost, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, ples, fotografija, film i strip.

„Ovogodišnja Dev9t laboratorija otvara se 14. juna, a kapljice umetničke magije koje će nam stići preko konkursa,  spakovaćemo u epruvete koje će učestvovati u procesu zvanom Alhemija. I dok nam na konkurs pristižu kreativni sastojci, vredno radimo i na nekim pratećim sadržajima o kojima ćemo vas blagovremeno obavestiti. Do tada sanjajte, učite i istražujte prostranstva svog blistavog uma i znajte da ste važan deo formule koja menja svet.“ – poručili su iz Dev9t tima.

Povezana vest:  Premijera predstave za decu „Prevaranti" u Malom pozorištu "Duško Radović"

Osim dela inspirisanih temom Alhemija, umetnici mogu da pošalju i predloge koji se slažu uz opštu temu DEV9T.

Koncept događaja podrazumeva da će na DEV9T biti izložena dela svih prijavljenih, a kao i prethodnih godina, posetioci su dobrodošli da stvaraju na samom događaju.

Zainteresovani mogu da se prijave tako što će se registrovati na www.dev9t.com i popuniti odgovarajuće prijave, do 9. maja.

Povezana vest:  Svečano uručenje nagrade „Petar Banićević" glumici Nadi Šargin

Vidimo se na Dev9t!