Ljubitelji savremenih romantičnih komedija, priča o džet-setu i problemima bogatih sigurno će obožavati i knjigu singapurskog autora Kevina Kvana „Suludo bogati Azijci“. Reč je o neverovatno zabavnoj knjizi o tri superbogate kineske porodice iz drevne loze i spletkama, ogovaranjima i podvalama koje uslede kada naslednik jednog od najvećih bogatstava u Aziji dovede svoju devojku na venčanje godine u Singapuru.

Kada Njujorčanka Rejčel Ču pristane da provede leto u Singapuru sa svojim dečkom Nikolasom Jangom, ona zamišlja skroman porodični dom i lep odmor s čovekom za koga se nada da će se udati. Rejčel i ne sluti da Nikova porodična kuća izgleda kao palata, da će se više voziti privatnim avionima nego kolima, i da će se, kao devojka jednog od najpoželjnijih mladoženja u Singapuru, naći na meti. Kad se nađe u svetu nezamislive raskoši i bogatstva, Rejčel upoznaje Astrid, kraljicu singapurskog visokog društva; Edija, čija porodica praktično živi na stranicama hongkonških magazina; i Elinor, Nikovu zastrašujuću majku, ženu koja ima vrlo jasan stav o tome kojom ženom njen sin treba odnosno ne treba da se oženi.

Povezana vest:  "Leva strana druma" Dejana Stojiljkovića u prodaji

Urnebesno smešan i zarazan roman, koji vas uvodi u svet raskoši kakvu i ne sanjate, „Suludo bogati Azijci“ je insajderski prikaz azijskog džet-seta. On savršeno prikazuje sukob između starih i novih bogataša, ali i to šta znači biti mlad, zaljubljen i basnoslovno, suludo bogat.

Autor Kevin Kvan u svojim knjigama opisuje svet u kome je odrastao. Rođen je u Singapuru u vrlo uglednoj i bogatoj kineskoj porodici. Sa jedanaest godina sa porodicom se preselio u Ameriku, gde je završio fakultet i potom radio kao autor i fotograf za magazin Marte Stjuart i časopis Intervju, koji je pokrenuo Endi Vorhol. Sopstveni kreativni studio osnovao je 2000. godine, a klijenti su mu bili Ted.com, Muzej savremene umetnosti i Njujork tajms. Danas se bavi pisanjem.

Povezana vest:  Produžen rok za konkurs "Najbolji muzički um"

Knjigu „Suludo bogati Azijci“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.