Posle 120 zemalja i preko 35 miliona prodatih primeraka, svetski bestseler serijal o agentu Vilu Trentu stigao je i do čitalaca u Srbiji! „Triptih“ je prva knjiga u serijalu Karin Sloter, jedne od najpopularnijih američkih spisateljica kriminalističkih romana na svetu.

Majkl Ormvud je veteran detektiv kome brak visi o koncu, a arogancija i naprasita narav ugrožavaju karijeru. Na uviđaju u ozloglašenom naselju Grejdi, Majkl će videti najbrutalnije ubistvo u svojoj karijeri. Telo Ališe Monro jezivo je unakaženo i ostavljeno u lokvi krvi.

Istraga će zahtevati da Majkl zatraži pomoć od Endži Polaski, policajke koja je bila Majklova ljubavnica pre no što mu je postala neprijatelj. Uskoro će se pokazati da je šokantno ubistvo samo jedno u nizu, pa se timu lokalne policije pridružuje i specijalni agent Vil Trent.

Povezana vest:  Tri izložbe Jevrejskog muzeja u Beču

Tragovi koje prati Trentov tim vode do bivšeg robijaša Džonatana Vinstona Šelija, koji je nedavno odslužio kaznu za silovanje i ubistvo petnaestogodišnje devojčice. Da li se ključ za pronalaženje serijskog ubice nalazi u Džonatanovim rukama?

U ovom napetom romanu autorka bestselera majstorski prepliće niti složene priče na više nivoa. Prepun iznenadnih preokreta, razdiruće psihološke napetosti i snažnih emocija, „Triptih“ neprekidno podiže stepen uzbuđenja i juri ka potresnom i nezaboravnom vrhuncu.

Povezana vest:  "Upoznaj mog tatu" premijerno u DOB-u 31. marta

Ako ste ljubitelji mračnijih kriminalističkih romana, poput romana Tes Geritsen, Patriše Kornvel, Marka Bilingema, Mo Hejder ili Sola Bleka, „Triptih“ je knjiga za vas, jer Sloterova „ima hrabrosti da rano detonira svoje najjače bombe iznenađenja, koje ne očekuju ni najoprezniji čitaoci. Taj autorkin zaštitni znak samo nagoveštava pun opseg njene darovitosti“, istakao je kritičar prestižnog časopisaKirkus Reviews.

Karin Sloter živi u Atlanti. Osnovala je neprofitnu organizaciju „Sačuvajmo biblioteke“ (Save the Libraries). Za više informacija o njenom radu posetite sajt www.karinslaughter.com.

Povezana vest:  Moskovski balet izveo "Labudovo jezero" Čajkovskog u SC

Prvi roman svetskog bestseler serijala o agentu Vilu Trentu „Triptih“ možete pronaći od četvrtka 16. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.