Najmaštovitija knjiga ove godine Sedam smrti povešće vas u misterioznu avanturu u kojoj svaki lik i svaki mračni kutak krije nešto tajanstveno, a svaka stranica nudi neočekivani obrt. Autor Stjuart Terton za Sedam smrti osvojio je nagradu Kosta, koja se dodeljuje za najbolji debitantski roman, a knjiga je proglašena i za roman godine po izboru Gardijana, Tajmsa Dejli telegrafa. O njenoj popularnosti govori i činjenica da je poznata producentska kuća koja je radila čuvenu serijuDownton Abbey kupila prava za ekranizaciju nove serije zasnovane upravo na knjizi Sedam smrti.

U središtu romana je proslava koja će se završiti tragedijom. Dok zvanice posmatraju vatromet, Ivlin Hardkasl, mlada i lepa kći domaćina, biće ubijena. Narednih osam dana ona će umirati svakog dana u isto vreme, sve dok Ejden Bišop, jedan od gostiju, ne reši ubistvo. Da bi otkrio ko je ubica, Ejden će morati da proživljava kobni dan iznova i iznova i iznova, svaki put u telu drugog gosta. Svestan da sitnice mogu da promene ishod i daju više informacija, on upija intelektualne i fizičke osobine gostiju i pokušava da posmatra svet njihovim očima. Na vama je da se prepustite nepredvidivom trileru, ali budite oprezni. Otvorite širom oči, jer detalji su svuda oko vas!

Povezana vest:  Objavljen uzbudljiv nastavak serijala Erika Đakometija i Žaka Ravena – Carstvo gneva

Autor Stjuart Terton je honorarni novinar-putopisac koji je radio u Šangaju i Dubaiju. Osvojio je Brajtonovu nagradu za pripovetke i bio je u širem izboru za Opening lajns takmičenje Bi-Bi-Sijevog Radija 4.

Vulkan izdavaštvo objavilo je slične naslove: Žena na prozoru A. Dž. Fina, Gde zlo spava Darija Korentija i Anđeo čuvar Ejnara Hansena.

Povezana vest:  Trojanski rat iz ugla žena koje su u njemu učestvovale - "Hiljadu brodova" Natali Hejns u prodaji od 1. aprila