Zbog najavljenih vremenskih nepogoda i crvenog meteo alarma, koncert na otvorenom Beogradske filharmonije „Dizni fantazija“ odlaže se za nedelju dana i održaće se u nedelju, 30. juna na Ušću.

Kako je saopšteno iz Beogradske filharmonije, iako je sve bilo spremno za izvođenje „Diznijeve fantazije“ uživo, odlučeno je da se komplikovana produkcija pomeri za naredni vikend.

Povezana vest:  Duh Francuske u Svilari: Otvorena izložba Lotrekovih radova

U želji da ne razočaraju publiku koja je željno iščekivala treći koncert na otvorenom, a pogotovo zbog najmlađih, Filharmonija je, kažu, donela tešku odluku da koncert pomeri, i uspela da u kratkom roku, „gigantsku“ produkciju pomeri za nedelju dana, uz razumevanje inostranih partnera da je događaj važan ne samo za Beograd, već za celu zemlju i region, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Osnovan Samostalni sindikat pisaca Srbije

„Da ovo nije koncert na kome se očekuje puno dece, potpuno bih mirno podsetio da je i na Vudstoku padala kiša i nikome nije smetala. Ali, ovo je specifičan događaj na koji dolazi puno beba i klinaca, i upravo smo zbog njih doneli odluku da sačekamo narednu nedelju za “Diznijevu Fantaziju““, rekao je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Povezana vest:  „Noći knjige" se priključile brojne biblioteke

Tako će Filharmonija dočekati desetine hiljada ljudi iz svih krajeva zemlje, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom na tradicionalnom filharmonijskom pikniku na Ušću nedelju dana kasnije, u 20.30, uz najlepši animirani spektakl i čuvene numere klasične muzike koje će orkestar uživo izvoditi ispod velikog ekrana.