Dodelom nagrada u Pozorištu lutaka „Pinokio“, sinoć je završen 44. Međunarodni festival monodrame i pantomime, na kome je publika imala priliku da pogleda sedam monodrama i četiri pantomime iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Bugarske, Gruzije i Nemačke.

Zlatna kolajna „Maja Dimitrijević“ za monodramu dodeljena je predstavi „Svetozar treći“ u izvođenju Ivana Perkovića, Zlatna kolajna za pantomimu pripala je delu „Gruzijske pantomimske novele“ u izvođenju Gigi Lorije i Salome Pališvili.

Povezana vest:  Konkurs za arhitekte„Ceresit Facade Award" najavljen otkrivanjem novog ukrasa Savamale

Nagrada Miodrag Andrić – Ljuba Moljac za najboljeg mladog glumca/glumicu dodeljena je Danki Sekulović za ulogu u predstavi „Not the right leg“.

Stručni žiri radio je u sastavu Molina Udovički Fotez, dramaturg, Milan Caci Mihailović, glumac i Dragana Bošković, kritičar i teatrolog (predsednik).

Žiri publike, većinom glasova je Zlatnu kolajnu „Siniša Dašić“ dodelio Stojanu Matavulju za predstavu „Komušanje mozga“.

Povezana vest:  Izložba ilustracija Milane Adamov na Akademiji

Žiri publike radio je u sastavu Jelena Markov, diplomirani inženjer geologije (predsednik), Marko Radojičić, inženjer telekomunikacija, Miloš Mićović, maneken, Branislava Popović, prevodilac u penziji, Dragana Medić, master inženjerskog menadžmenta.

Nakon dodele nagrada, direktor Borislav Balać je svečano proglasio 44. festival zatvorenim.