U knjizi „Umetnost pobede“ Fil Najt, osnivač i direktor Najkija, prvi put priča o počecima kompanije koja je s vremenom postala jedan od najprepoznatljivijih svetskih brendova. Ova knjiga nam pruža mogućnost da izbliza vidimo čoveka koji stoji iza svuša i priču o kompaniji koja je promenila industriju sportske opreme.

Odmah po završetku fakulteta, Fil Najt je, pozajmivši od oca pedeset dolara, osnovao kompaniju sa jednostavnim ciljem: da uvozi kvalitetne, jeftine patike za trčanje iz Japana. Prodavao ih je iz prtljažnika svojih kola i te 1963. godine zaradio osam hiljada dolara. Danas, godišnji promet Najkija premašuje 30 milijardi dolara. U ovom dobu startap kompanija, Najtov Najki je zlatni standard, a svuš je jedan od simbola koji se prepoznaje u svakom kutku sveta. Ali, Najt, čovek koji stoji iza svuša, uvek je bio tajna. U ovoj knjizi konačno nam se otkriva.

Povezana vest:  Koreaodrama “Jedan” – senzacionalna predstava koja nas tera da se preispitamo

Knjigu, koju je Bil Gejts naveo kao jednu od svojih omiljenih u 2016, rekavši kako je to „pošten i iskren prikaz puta ka poslovnom uspehu“, možete pronaći od četvrtka 25. jula u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.