Bilo da ste na odmoru ili kod kuće, čitanje dobre knjige je uvek najbolji izbor za prijatno i kvalitetno provedeno slobodno vreme.

Izdavačka kuća Laguna ima odlične nove naslove, koji zadovoljavaju ukus svakog čitaoca, pa i onog najzahtevnijeg. Izdvajamo nekoliko nedavno objavljenih knjiga koje zaslužuju vašu punu pažnju. Žanrovski su raznolike, jer leto ne mora da bude isključivo rezervisano za lagano štivo.

 

Bestseler autor broj 1 Njujork tajmsa i majstor napetosti Harlan Koben donosi nam još jedan uzbudljiv triler „Beži“. U ovom romanu Koben se bavi problemima porodice u kojoj je dete zavisnik od droge. Otac je izgubio ćerku, koja je zavisna od droge i dečka koji je zlostavlja, i koja mu je jasno stavila do znanja da ne želi da bude nađena. Igrom slučaja, vidi je kako svira gitaru u Central parku, ali ona mu pobegne. On čini jedino što roditelj može – kreće za njom u mračni i opasni svet za koji nije ni znao da postoji.

Povezana vest:  Urgentan poziv da se izborimo za budućnost dok još možemo – „Posle apokalipse“ Srećka Horvata u prodaji od 16. septembra

Romantična komedija „Zajedno u stanu“ Bet O’Liri daje odgovore na pitanja: da li je moguće zaljubiti se u osobu koju nikada niste videli i da li je moguće da takva ljubav procveta? Ovo je priča o Tifi i Leonu, koji se nikad nisu sreli, a žive u istom stanu. Tifi je hitno potreban stan, a Leon radi noćne smene i skuplja novac za oslobađanje nepravedno osuđenog brata. Leon ima stan koji koristi samo od devet do šest. Tifi radi od devet do pet, a treba negde da spava. Leon i Tifi sklapaju neobičan dogovor i počinju da se upoznaju preko cedulja koje ostavljaju jedno drugom po stanu…

Knjiga „Skiveni svet oko nas“ Marka Miodovnika predstavlja fascinantan uvod u nauku o materijalima. Namenjena je svima koji žele da dešifruju materijalni svet koji smo stvorili, i da saznaju odakle potiču materijali, kako funkcionišu i šta govore o nama. Ova studija o čeliku, papiru, čokoladi i drugim materijalima, napisana u brajsonovskom duhu, vodi čitaoce u daleku prošlost jedanaest običnih materijala.

Povezana vest:  Roman o Turketu, učeniku Ticijana

U bogatoj ponudi knjiga za decu nalaze se i „Sofijine mudrolije s Markom Kraljevićem“ Aleksandre Mihajlović. To je priča o najvećem srpskom junaku. Ali ona je i mnogo više od toga: traži da se najmlađi čitaoci upoznaju i sa istorijskim okolnostima, i sa narodnim predanjem, ali i da upotrebe svoju kreativnost. Traži da zamisle da su savremenici Marka Kraljevića i da slušaju njegove dogodovštine iz prve ruke. Da zamisle da imaju sovu Sofiju, mudru prijateljicu koja im postavlja pitanja i zadatke. Da razmisle, docrtaju, dopišu, reše i zabave se učeći o Marku Kraljeviću i njegovom dobu na originalan način.

Za one koje zanima životna priča fascinantne modne ikone Koko Šanel i vole da čitaju romansirane biografije, knjiga Mišel Marli „Gospođica Koko i miris ljubavi“ savršen je izbor. Roman prikazuje Koko dok tuguje za voljenim ljubavnikom Bojem Kapelom, snažnu poslovnu ženu sa neverovatnim osećajem za modu, koja je obeležila epohu i oslobodila žene korseta, strastvenu ljubavnicu koja zna šta želi od muškarca, i posebno se osvrće na priču o tome kako je nastao Šanel 5.

Povezana vest:  Kineski magnat kupac Modiljanijevog akta

Kada svakog dana osećate veliki pritisak, kada ste zatrpani obavezama ili kada ste u odnosima koji vas opterećuju, Siniša Ubović vam pokazuje kako da pronađete mir i vratite se na svoj pravi put u knjizi „100% JA“. U ovom praktičnom i jednostavnom programu za postizanje lične sreće i uspeha na svim poljima Siniša Ubović podseća zašto je važno da donesete odluku da se oslobodite tereta prošlosti. Uči jednostavnim vežbama koje svako može da primeni kada ima loš dan. Uz pomoć ove knjige naučićete kako da ponovo živite slobodno i sa osećajem svrhe.

Image by CandiceP from Pixabay