Vulkan izdavaštvo predstavlja zanimljivu i inspirativnu Knjigu o ljudima, koja nudi odgovore na pitanja s kojima se često susrećemo. Saznajte kako smo postali stvorenja kakva smo danas, istražite šta nas razlikuje od drugih vrsta i manje poznate specifičnosti. Obogaćena najnovijim naučnim istraživanjima, Knjiga o ljudima je uzbudljiva i sažeta priča o onome što nas nedvosmisleno određuje kao životinje, ali otkriva i koliko smo izvanredni među njima.

Volimo da smatramo sebe izuzetnim bićima, ali da li zaista ima nečeg posebnog u nama što nas izdvaja od drugih životinja? Ljudi su najtanja grana na porodičnom stablu koje obuhvata četiri milijarde godina, mnogo promena i milijardu vrsta. Svi ti organizmi su ukorenjeni u jednom poreklu, sa zajedničkim kodom, koji osigurava naše postojanje. Ovaj paradoks − da je naša biologija nejasna, a mi sebe smatramo posebnim stvorenjima − predstavlja srž onoga što jesmo. U Knjizi o ljudima,originalnom i zabavnom opisu života na Zemlji, autor Adam Raderford istražuje osobine koje su se nekada smatrale isključivo ljudskim, a ispostavilo se da nije baš tako: nismo jedina vrsta koja komunicira, pravi alate, koristi vatru i ima seksualne odnose zarad pravljenja nove verzije sebe. Evolucija nam je, međutim, omogućila da razvijemo kulturu do nivoa složenosti koji nadmašuje svaku opaženu prirodu.

Povezana vest:  Premijera obnove predstave "Nevaljala princeza" 10. februara u Pozorištancu Puž

Autor ove mudre, zabavne i edukativne knjige dr Adam Raderford je britanski genetičar, pisac i voditelj. Godinama je bio urednik audio-vizuelnog sadržaja za časopis Nature, čest je saradnik u listuThe Guardian, kao i domaćin BBC Radio 4 programa Inside Science. Do sada je objavio nekoliko veoma interesantnih i popularnih knjiga koje se bave genetikom i poreklom života.

Povezana vest:  45. Borina nedelja od 23. do 29. marta