Četvrtak na Sajmu knjiga tradicionalno je rezervisan za organizovane posete učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. Ujedno, školski dan je i prilika za druženje sa nekim od najpoznatijih savremenih dečjih autora. Kao i prethodnih godina, za najmlađe Vulkančić je pripremio veliki broj naslova koji im ulepšavaju detinjstvo, edukuju ih i razvijaju čitalačke navike od ranog uzrasta.

Najpoznatiji savremeni pisac za decu Slobodan Stanišić biće gost na štandu Vulkan izdavaštva tokom školskog dana od 12 do 13 sati. Tom prilikom, predstaviće roman Skadarska kneginja. Čitaoci će imati priliku da upoznaju Jelenu Balšić i njen život kroz srednjovekovnu avanturu, a zatim i u istoimenoj Istorijskoj potrazi da saznaju sve zanimljivosti o čuvenoj zetskoj vladarki. Uz trenutno najprodavaniju knjigu i edukativne karte Sizifova pravopisna pravila, koje je osmislio Bojan Jokanović, na zabavan i jednostavan način mališani će rešiti sve jezičke nedoumice i postaće pravi eksperti u poznavanju pravopisa. Bojan Jokanović će takođe biti gost na štandu Vulkan izdavaštva u Hali 1, u petak i subotu, oba dana od 13 sati. Osim potpisivanja, svi posetioci sajma dobiće od Bojana i ilustraciju po želji. Čuveni glumac Nikola Đuričko obradovaće najmlađe društvenom igrom koja nosi naziv Atletika. Na lak i zabavan način, uz karakterističan Đuričkov humor, deca će se upoznati s osnovama atletskih disciplina. Pored znanja o sportu, uz knjige i slagalice Putuj, nauči, istraži: SRBIJA i SVET čitaoci će usvojiti mnogo korisnih informacija o nacionalnoj i svetskoj kulturi, geografiji, istoriji i narodnoj tradiciji. Zahvaljujući Radnim sveskama za podsticanje intelektualnog razvoja, od ranog uzrasta deca će unaprediti sposobnosti logičkog zaključivanja, koncentracije i opažanja. Kroz serijal Zabava sa kredama naučiće da prepoznaju različite oblike, brojeve i slova. Nova omiljena junakinja devojčica, svetska senzacija Isidora Mun, pola vila, a pola vampir, otkriće najmlađima sve lepote prihvatanja sebe onakvim kakvim jesmo. Kroz četiri dela čuvenog serijala Isidora će pokazati da, iako deluje zbunjujuće, pripadanje različitim svetovima može da bude i te kako zabavno.

Povezana vest:  Drezdenska filharmonija 12. aprila u Sava centru

Posetite nas na Sajmu knjiga od 20. do 27. oktobra u Halama 1, 2 i 4 i odaberite naslove koje će vaši mališani obožavati. Uz Vulkančić se lepše raste, a za obrazovanje najmlađih čitalaca pobrinuće se Vulkan znanje. U pitanju je izdavačka kuća nastala pod okriljem Vulkan izdavaštva. Samo u prvoj godini poslovanja pripremili smo udžbenike za prvi, drugi, peti i šesti razred osnovne škole i dobili odobrenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za čak 52 izdanja. U procesu odobravanja trenutno su udžbenici za treći i sedmi razred.

Povezana vest:  Portalibris izdao knjigu Pita Džonsona „Vamprirski blog“

Pored kvalitetnih štampanih udžbenika, ove godine predstavili smo i njihove digitalne verzije, koje su dobile izuzetno pozitivne ocene naših korisnika. Podstičući savremenu, dinamičnu i interaktivnu nastavu, naši digitalni udžbenici na jednom mestu sadrže sve što je učiteljima i nastavnicima neophodno za realizaciju uspešnog časa. Dostupno im je više od 1300 3D animacija, više od 900 video-zapisa, galerije fotografija, edukativni filmovi, kao  interaktivni obrazovni alati i igrice. Posebnu pažnju posvetili smo izradi dodatnih zadataka, testova i kvizova koji se ne nalaze u štampanom izdanju.
Kako bi pružili potpunu podršku učiteljima i nastavnicima u nastavi, pripremili smo i lektire za prvi, drugi, peti i šesti razred, kao i zbirke zadataka za malu maturu. Od nedavno u prodaji se mogu naći i materijali za pripremni predškolski program iz srpskog jezika, matematike i sveta oko nas.

Povezana vest:  O hrabrim ženama koje uzimaju pravdu u svoje ruke - "Osvetnice" Svetlane Slapšak u prodaji od 23. maja